Vegaaniset korvapuustit
Herkulliset vegaaniset korvapuustit onnistuu helposti jättämällä kananmunan pois, ja korvaamalla tavallisen maidon kauramaidolla. Täytä koti tuoreen pullan tuoksulla!
kotiruokamedia.fi
Valmistusaika1 h 30 min
Annoksia30 annosta
VaikeustasoPerustaso
Ainesosat
Taikina
- 5 dl kauramaitoa
- 50 g hiivaa
- 1 ½ tl suolaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- n. 14 dl vehnäjauhoja
- 100 g pehmeää kasvisrasvalevitettä
Täyte
- 100 g kasvisrasvalevitettä
- 1 dl sokeria
- 1-2 rkl kanelia
Voiteluun
- 2-3 rkl vettä
- 2-3 rkl sokeria
Pinnalle
- 2 rkl raesokeria
Valmistus
- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva taikinakulhoon. Lisää lämmin neste ja anna hiivan liueta siihen. Lisää sokeri ja mausteet.
- Sekoita nesteeseen niin paljon jauhoja, että saat sakean, vellimäisen seoksen. Vatkaa seos kiiltäväksi.
- Alusta loput jauhot taikinaan käsin. Jätä jauhoista vähän leivontaan. Vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää ja kimmoisaa.
- Lisää taikinaan rasva ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
- Peitä taikinakulho liinalla ja nosta lämpimään ja vedottomaan paikkaan. Anna taikinan nousta noin kaksinkertaiseksi. Nostatusaika noin puoli tuntia.
- Peitä taikinakulho liinalla ja nosta lämpimään ja vedottomaan paikkaan. Anna taikinan nousta noin kaksinkertaiseksi. Nostatusaika noin puoli tuntia.
- Kauli kummastakin taikinapalasta suorakaiteen muotoinen (noin 30×60 cm) levy. Levitä pinnalle ohut kerros pehmeää rasvaa ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Kääri rullaksi kuin kääretorttu, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla noin 15 palaan hieman vinoin viilloin. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina sormella palojen kapea kärki alas pöytään niin, että leikkauspinnat nousevat ylös. Nosta korvapuustit leivinpaperin päälle pellille.
- Peitä liinalla ja anna kohota.
- Voitele kohonneet korvapuustit sokeri-vesiseoksella, pullat voi myös jättää voitelematta. Ripottele päälle raesokeria.
- Paista uunissa 225°C:ssa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä leivinliinan alla.
Ainesosat
Taikina
- 5 dl kauramaitoa
- 50 g hiivaa
- 1 ½ tl suolaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- n. 14 dl vehnäjauhoja
- 100 g pehmeää kasvisrasvalevitettä
Täyte
- 100 g kasvisrasvalevitettä
- 1 dl sokeria
- 1-2 rkl kanelia
Voiteluun
- 2-3 rkl vettä
- 2-3 rkl sokeria
Pinnalle
- 2 rkl raesokeria
Valmistus
- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva taikinakulhoon. Lisää lämmin neste ja anna hiivan liueta siihen. Lisää sokeri ja mausteet.
- Sekoita nesteeseen niin paljon jauhoja, että saat sakean, vellimäisen seoksen. Vatkaa seos kiiltäväksi.
- Alusta loput jauhot taikinaan käsin. Jätä jauhoista vähän leivontaan. Vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää ja kimmoisaa.
- Lisää taikinaan rasva ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
- Peitä taikinakulho liinalla ja nosta lämpimään ja vedottomaan paikkaan. Anna taikinan nousta noin kaksinkertaiseksi. Nostatusaika noin puoli tuntia.
- Peitä taikinakulho liinalla ja nosta lämpimään ja vedottomaan paikkaan. Anna taikinan nousta noin kaksinkertaiseksi. Nostatusaika noin puoli tuntia.
- Kauli kummastakin taikinapalasta suorakaiteen muotoinen (noin 30×60 cm) levy. Levitä pinnalle ohut kerros pehmeää rasvaa ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Kääri rullaksi kuin kääretorttu, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla noin 15 palaan hieman vinoin viilloin. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina sormella palojen kapea kärki alas pöytään niin, että leikkauspinnat nousevat ylös. Nosta korvapuustit leivinpaperin päälle pellille.
- Peitä liinalla ja anna kohota.
- Voitele kohonneet korvapuustit sokeri-vesiseoksella, pullat voi myös jättää voitelematta. Ripottele päälle raesokeria.
- Paista uunissa 225°C:ssa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä leivinliinan alla.
Vinkki!
Jos käytät tuorehiivan tilalla kuivahiivaa, lämmitä taikinan neste reilusti kädenlämpöiseksi (+42 °C) ja sekoita 2 pussia kuivahiivaa jauhoihin.