Hyppää sisältöön
Näytä kaikki reseptit

Banaanileipä

Banaanileipä on täydellinen hävikkiruoka, sillä voit käyttää siihen tummuneet banaanit, jotka muuten olisivat menossa pian pilalle. Mitä tummempi ja pehmeämpi banaani, sitä makeampi leipä. Valitse jauhot ruokavaliosi mukaan, esimerkiksi venhä-, kaura- ja mantelijauhoista.

kotiruokamedia.fi
Kommenttien määrä(0) Kommentoi
Valmistusaika1 h
Annoksia6 annosta
VaikeustasoHelppo
kotiruoka.fi-banaanileipä-resepti

Ainesosat

  • 3 + 1 banaania
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 0,5 dl hunajaa
  • 1 dl kauramaitoa
  • 5 dl jauhoja

Ainesosat

  • 3 + 1 banaania
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 0,5 dl hunajaa
  • 1 dl kauramaitoa
  • 5 dl jauhoja

Valmistus

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele noin litran (tai 1,5 l) vetoinen leipävuoka öljyllä.
  2. Muussaa kolme banaania sauvasekottimella isossa kulhossa. Sekoita joukkoon mausteet ja leivinjauhe.
  3. Lisää joukkoon kookosöljy, jonka jälkeen muut aineet ja sekoita hyvin.
  4. Kaada taikina vuokaan. Halkaise yksi banaani keskeltä ja asettele taikinan päälle.
  5. Paista leipää noin 50 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes leipä on kullanruskea eikä taikinaa tartu tikulla kokeillessa.
  6. Anna banaanileivän jäähtyä hetki ennen kuin irrotat sen vuoasta. Leikkaa siivuiksi ja säilytä jääkaapissa, jollet syö heti.

Vinkki!

Leivän päälle sopivat hyvin myös pähkinärouhe tai suklaarakeet!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae