Halloumiburger
Suussa sulava halloumiburger sopii erinomaisesti keskikesän herkuksi.
Ainesosat
- 2 perunaburgersämpylää
- 1 paketti pyöreää halloumia
- 1/2 kurkkua
- 1 puntti basilikaa
- 2 rkl mirinia
- 1/2 dl valkoviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/2 punasipuli
- 50 g rucolaa
- 1/2 dl rypsiöljyä
- limeaiolia
Valmistus
- Lisää cutteriin basilika, sokeri, suola, valkoviinietikka, mirin ja öljy. Aja hienoksi. Tämän jälkeen lisää vielä valkosipuli ja aja tasaiseksi.
- Pilko kurkku ohuiksi viipaleiksi. Lisää kastike kurkun päälle ja anna maustua jääkaapissa noin tunti.
- Leikkaa halloumi puoliksi. Paista kuumalla pannulla öljyssä kauniin väriseksi.
- Lämmitä sämpylät. Pilko punasipuli ohuiksi renkaiksi.
- Kasaa burgeri. Lisää sämpylöiden päälle majoneesi, punasipuli, halloumi, marinoidut kurkut ja rucola.
Ainesosat
- 2 perunaburgersämpylää
- 1 paketti pyöreää halloumia
- 1/2 kurkkua
- 1 puntti basilikaa
- 2 rkl mirinia
- 1/2 dl valkoviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/2 punasipuli
- 50 g rucolaa
- 1/2 dl rypsiöljyä
- limeaiolia
Valmistus
- Lisää cutteriin basilika, sokeri, suola, valkoviinietikka, mirin ja öljy. Aja hienoksi. Tämän jälkeen lisää vielä valkosipuli ja aja tasaiseksi.
- Pilko kurkku ohuiksi viipaleiksi. Lisää kastike kurkun päälle ja anna maustua jääkaapissa noin tunti.
- Leikkaa halloumi puoliksi. Paista kuumalla pannulla öljyssä kauniin väriseksi.
- Lämmitä sämpylät. Pilko punasipuli ohuiksi renkaiksi.
- Kasaa burgeri. Lisää sämpylöiden päälle majoneesi, punasipuli, halloumi, marinoidut kurkut ja rucola.