Kesäkurpitsahillo
Kauniin keltainen kesäkurpitsahillo vie kielen mennessään! Kokeile esimerkiksi juustojen kanssa tai croissantin täytteenä.
kotiruokamedia.fi
Valmistusaika 30 min
Annoksia annosta
VaikeustasoPerustaso

Ainesosat
- 1 kg kesäkurpitsaa
- 3 sitruunaa
- 0,5 dl vettä
- 500 g hillosokeria
Valmistus
- Kuori ja paloittele kesäkurpitsat.
- Mittaa kattilan pohjalle 0,5 dl vettä ja lisää kesäkurpitsan palat joukkoon. Anna kiehua kannen alla, kunnes kesäkurpitsat kypsentyvät.
- Pese ja kuivaa sitruunat huolellisesti. Raasta kahdesta sitruunasta kuoret talteen ja purista sitruunoista mehut.
- Kun kesäkurpitsat ovat kypsyneet, soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää kattilaan kesäkurpitsasoseen joukkoon hillosokeri pienissä erissä ja sekoita koko ajan.
- Lisää sitruunan mehu joukkoon ja keitä 10 minuuttia. Kun 10 minuuttia on kulunut, lisää joukkoon sitruunankuoriraaste. Keitä vielä 10 minuuttia.
- Tölkitä valmis hillo kuumennettuihin tölkkeihin. Säilytä hillo viileässä paikassa.
Ainesosat
- 1 kg kesäkurpitsaa
- 3 sitruunaa
- 0,5 dl vettä
- 500 g hillosokeria
Valmistus
- Kuori ja paloittele kesäkurpitsat.
- Mittaa kattilan pohjalle 0,5 dl vettä ja lisää kesäkurpitsan palat joukkoon. Anna kiehua kannen alla, kunnes kesäkurpitsat kypsentyvät.
- Pese ja kuivaa sitruunat huolellisesti. Raasta kahdesta sitruunasta kuoret talteen ja purista sitruunoista mehut.
- Kun kesäkurpitsat ovat kypsyneet, soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää kattilaan kesäkurpitsasoseen joukkoon hillosokeri pienissä erissä ja sekoita koko ajan.
- Lisää sitruunan mehu joukkoon ja keitä 10 minuuttia. Kun 10 minuuttia on kulunut, lisää joukkoon sitruunankuoriraaste. Keitä vielä 10 minuuttia.
- Tölkitä valmis hillo kuumennettuihin tölkkeihin. Säilytä hillo viileässä paikassa.