Hyppää sisältöön
Näytä kaikki reseptit

Kesäkurpitsahillo

Kauniin keltainen kesäkurpitsahillo vie kielen mennessään! Kokeile esimerkiksi juustojen kanssa tai croissantin täytteenä.

kotiruokamedia.fi
Kommenttien määrä(0) Kommentoi
Valmistusaika 30 min
Annoksia annosta
VaikeustasoPerustaso
kesäkurpitsahillo

Ainesosat

  • 1 kg kesäkurpitsaa
  • 3 sitruunaa
  • 0,5 dl vettä
  • 500 g hillosokeria

Ainesosat

  • 1 kg kesäkurpitsaa
  • 3 sitruunaa
  • 0,5 dl vettä
  • 500 g hillosokeria

Valmistus

  1. Kuori ja paloittele kesäkurpitsat.
  2. Mittaa kattilan pohjalle 0,5 dl vettä ja lisää kesäkurpitsan palat joukkoon. Anna kiehua kannen alla, kunnes kesäkurpitsat kypsentyvät.
  3. Pese ja kuivaa sitruunat huolellisesti. Raasta kahdesta sitruunasta kuoret talteen ja purista sitruunoista mehut.
  4. Kun kesäkurpitsat ovat kypsyneet, soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää kattilaan kesäkurpitsasoseen joukkoon hillosokeri pienissä erissä ja sekoita koko ajan.
  5. Lisää sitruunan mehu joukkoon ja keitä 10 minuuttia. Kun 10 minuuttia on kulunut, lisää joukkoon sitruunankuoriraaste. Keitä vielä 10 minuuttia.
  6. Tölkitä valmis hillo kuumennettuihin tölkkeihin. Säilytä hillo viileässä paikassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae