Kanapata
Helppo ja herkullinen kanapata sopii hyvin arjen ruokapöytään.
Ainesosat
- 400 g kanan sisäfileetä
- 200 g herkkusieniä
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 kpl sellerinvarsia
- 4 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl kanafondia
- 400 g tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- mustapippuria
- suolaa
Valmistus
- Leikkaa herkkusieni neljään osaan. Hienonna sipuli, sellerinvarsi ja valkosipuli.
- Halkaise kirsikkatomaatit.
- Paista kanoihin väri rypsiöljyssä.
- Siirrä kanat sivuun ja lisää samaan kattilaan kasvikset.
- Paista kasviksia noin 5 minuuttia ja mausta suolalla.
- Lisää kasvisten päälle tomaattimurska, kirsikkatomaatit ja vesi.
- Lisää kanat ja fondi kattilaan ja hauduta noin 20 minuuttia.
- Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoile riisin kanssa.
Ainesosat
- 400 g kanan sisäfileetä
- 200 g herkkusieniä
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 kpl sellerinvarsia
- 4 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl kanafondia
- 400 g tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- mustapippuria
- suolaa
Valmistus
- Leikkaa herkkusieni neljään osaan. Hienonna sipuli, sellerinvarsi ja valkosipuli.
- Halkaise kirsikkatomaatit.
- Paista kanoihin väri rypsiöljyssä.
- Siirrä kanat sivuun ja lisää samaan kattilaan kasvikset.
- Paista kasviksia noin 5 minuuttia ja mausta suolalla.
- Lisää kasvisten päälle tomaattimurska, kirsikkatomaatit ja vesi.
- Lisää kanat ja fondi kattilaan ja hauduta noin 20 minuuttia.
- Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoile riisin kanssa.