Hyppää sisältöön
Näytä kaikki reseptit

Kanapata

Helppo ja herkullinen kanapata sopii hyvin arjen ruokapöytään.

kotiruokamedia.fi
Valmistusaika 45 min
Annoksia6 annosta
VaikeustasoHelppo

Ainesosat

  • 400 g kanan sisäfileetä
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 kpl sellerinvarsia
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl kanafondia
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • mustapippuria
  • suolaa

Ainesosat

  • 400 g kanan sisäfileetä
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 kpl sellerinvarsia
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl kanafondia
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • mustapippuria
  • suolaa

Valmistus

  1. Leikkaa herkkusieni neljään osaan. Hienonna sipuli, sellerinvarsi ja valkosipuli.
  2. Halkaise kirsikkatomaatit.
  3. Paista kanoihin väri rypsiöljyssä.
  4. Siirrä kanat sivuun ja lisää samaan kattilaan kasvikset.
  5. Paista kasviksia noin 5 minuuttia ja mausta suolalla.
  6. Lisää kasvisten päälle tomaattimurska, kirsikkatomaatit ja vesi.
  7. Lisää kanat ja fondi kattilaan ja hauduta noin 20 minuuttia.
  8. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
  9. Tarjoile riisin kanssa.

Hae