Hyppää sisältöön
Näytä kaikki reseptit

Kreikkalainen voileipäkakku

Kreikkalainen voileipäkakku on kasvisvaihtoehto perinteiselle voileipäkakulle. Se on näyttävä ja herkullinen tarjottava vaikkapa juhlapöytään.

kotiruokamedia.fi
Kommenttien määrä(0) Kommentoi
Valmistusaika1 h 30 min
Annoksia12 annosta
VaikeustasoHelppo

Ainesosat

  • 16 viipaletta paahtoleipää
  • Kostutus

  • 1 dl vettä
  • 1 tl kasvisfondia
  • Täyte

  • 1 kpl kurkkua
  • 1 dl oliiveja
  • 200 g salaattijuustokuutioita
  • 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 250 g maitorahkaa
  • 150 g ranskankermaa
  • ripaus mustapippuria
  • Pinnalle

  • 150 g ranskankermaa
  • 200 g sulatejuustoa
  • Koristeluun

  • 1 ruukku herneenversoja
  • kirsikkatomaatteja
  • kurkkuviipaleita
  • oliiveja
  • punasipulia

Ainesosat

  • 16 viipaletta paahtoleipää
  • Kostutus

  • 1 dl vettä
  • 1 tl kasvisfondia
  • Täyte

  • 1 kpl kurkkua
  • 1 dl oliiveja
  • 200 g salaattijuustokuutioita
  • 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 250 g maitorahkaa
  • 150 g ranskankermaa
  • ripaus mustapippuria
  • Pinnalle

  • 150 g ranskankermaa
  • 200 g sulatejuustoa
  • Koristeluun

  • 1 ruukku herneenversoja
  • kirsikkatomaatteja
  • kurkkuviipaleita
  • oliiveja
  • punasipulia

Valmistus

  1. Leikkaa kurkku kuutioiksi ja oliivit viipaleiksi. Kuivaa kurkkukuutiot talouspaperilla ja jätä pieni pala kurkkua koristeluun.
  2. Hienonna salaattijuustokuutiot ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita täytteen ainekset ja mausta mustapippurilla.
  3. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Levitä tarjoiluvadille 4 leipäviipaletta tiiviisti kiinni toisiinsa.
  4. Kostuta leivät pullasudin avulla kasvisliemellä. Levitä päälle 1/3 osa täytteestä. Levitä täytteen päälle toinen leipäkerros, kostuta ja peitä 1/3 osalla täytettä. Tee vielä kolmas leipä- ja täytekerros samalla tavalla.
  5. Peitä lopuksi leipäkerroksella ja kostuta. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla.
  6. Laita kakun päälle painoksi esimerkiksi leikkuulauta ja anna kakun tiivistyä kylmässä seuraavaan päivään.
  7. Kuorrutus

  8. Sekoita keskenään ranskankerma ja sulatejuusto. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille.
  9. Leikkaa koristeeksi kirsikkatomaatit lohkoiksi ja pilko oliivit ja kurkku viipaleiksi. Voit myös lisätä sipulia ohuina viipaleina. Koristele voileipäkakun reunat herneenversoilla ja laita loput koristeet kakun päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae