Ainesosat
- 16 viipaletta paahtoleipää
Kostutus
- 1 dl vettä
- 1 tl kasvisfondia
Täyte
- 1 kpl kurkkua
- 1 dl oliiveja
- 200 g salaattijuustokuutioita
- 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
- 250 g maitorahkaa
- 150 g ranskankermaa
- ripaus mustapippuria
Pinnalle
- 150 g ranskankermaa
- 200 g sulatejuustoa
Koristeluun
- 1 ruukku herneenversoja
- kirsikkatomaatteja
- kurkkuviipaleita
- oliiveja
- punasipulia
Valmistus
- Leikkaa kurkku kuutioiksi ja oliivit viipaleiksi. Kuivaa kurkkukuutiot talouspaperilla ja jätä pieni pala kurkkua koristeluun.
- Hienonna salaattijuustokuutiot ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita täytteen ainekset ja mausta mustapippurilla.
- Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Levitä tarjoiluvadille 4 leipäviipaletta tiiviisti kiinni toisiinsa.
- Kostuta leivät pullasudin avulla kasvisliemellä. Levitä päälle 1/3 osa täytteestä. Levitä täytteen päälle toinen leipäkerros, kostuta ja peitä 1/3 osalla täytettä. Tee vielä kolmas leipä- ja täytekerros samalla tavalla.
- Peitä lopuksi leipäkerroksella ja kostuta. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla.
- Laita kakun päälle painoksi esimerkiksi leikkuulauta ja anna kakun tiivistyä kylmässä seuraavaan päivään.
Kuorrutus
- Sekoita keskenään ranskankerma ja sulatejuusto. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille.
- Leikkaa koristeeksi kirsikkatomaatit lohkoiksi ja pilko oliivit ja kurkku viipaleiksi. Voit myös lisätä sipulia ohuina viipaleina. Koristele voileipäkakun reunat herneenversoilla ja laita loput koristeet kakun päälle.
Ainesosat
- 16 viipaletta paahtoleipää
Kostutus
- 1 dl vettä
- 1 tl kasvisfondia
Täyte
- 1 kpl kurkkua
- 1 dl oliiveja
- 200 g salaattijuustokuutioita
- 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
- 250 g maitorahkaa
- 150 g ranskankermaa
- ripaus mustapippuria
Pinnalle
- 150 g ranskankermaa
- 200 g sulatejuustoa
Koristeluun
- 1 ruukku herneenversoja
- kirsikkatomaatteja
- kurkkuviipaleita
- oliiveja
- punasipulia
Valmistus
- Leikkaa kurkku kuutioiksi ja oliivit viipaleiksi. Kuivaa kurkkukuutiot talouspaperilla ja jätä pieni pala kurkkua koristeluun.
- Hienonna salaattijuustokuutiot ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita täytteen ainekset ja mausta mustapippurilla.
- Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Levitä tarjoiluvadille 4 leipäviipaletta tiiviisti kiinni toisiinsa.
- Kostuta leivät pullasudin avulla kasvisliemellä. Levitä päälle 1/3 osa täytteestä. Levitä täytteen päälle toinen leipäkerros, kostuta ja peitä 1/3 osalla täytettä. Tee vielä kolmas leipä- ja täytekerros samalla tavalla.
- Peitä lopuksi leipäkerroksella ja kostuta. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla.
- Laita kakun päälle painoksi esimerkiksi leikkuulauta ja anna kakun tiivistyä kylmässä seuraavaan päivään.
Kuorrutus
- Sekoita keskenään ranskankerma ja sulatejuusto. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille.
- Leikkaa koristeeksi kirsikkatomaatit lohkoiksi ja pilko oliivit ja kurkku viipaleiksi. Voit myös lisätä sipulia ohuina viipaleina. Koristele voileipäkakun reunat herneenversoilla ja laita loput koristeet kakun päälle.