Raparperipiirakka
Maistuisiko perinteinen raparperipiirakka valkosuklaalla? Kokeile tätä kesäistä reseptiä!

Ainesosat
Pohja
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 400 g raparperia
- 100 g valkosuklaata
- 200 g kermaviiliä
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
Valmistus
- Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos taikinaan.
- Levitä taikina voidellun ja jauhoteteun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Kuori raparperit tarvittaessa ja leikkaa kuivat päät pois. Leikkaa raparperit puolen sentin paloiksi. Asettele puolet paloista pohjan päälle.
- Sekoita keskenään kermaviili, sokeri ja munat. Kaada täyte vuokaan. Ripottele päälle loput raparperit ja paloiteltu valkosuklaa.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla 20-30 minuuttia.
Ainesosat
Pohja
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 400 g raparperia
- 100 g valkosuklaata
- 200 g kermaviiliä
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
Valmistus
- Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos taikinaan.
- Levitä taikina voidellun ja jauhoteteun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Kuori raparperit tarvittaessa ja leikkaa kuivat päät pois. Leikkaa raparperit puolen sentin paloiksi. Asettele puolet paloista pohjan päälle.
- Sekoita keskenään kermaviili, sokeri ja munat. Kaada täyte vuokaan. Ripottele päälle loput raparperit ja paloiteltu valkosuklaa.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla 20-30 minuuttia.