Helppo sitruunalohi
Raikkaan sitruunainen uunilohi sopii pääsiäiseen. Tarjoile uunilohen kaverina esimerkiksi tuoretta parsaa.
kotiruokamedia.fi
Valmistusaika1 h
Annoksia4 annosta
VaikeustasoHelppo

Ainesosat
- 600 g lohta
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 sitruuna
Mausteliemi
- 1 sitruuna
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
Valmistus
- Mausta lohi suolalla ja pippurilla
- Asettele kala vuokaan
- Leikkaa sitruunasta siivuja ja asettele lohen pinnalle
- Purista sitruunan mehu kulhoon ja sekoita joukkoon öljy ja hienonnettu valkosipuli
- Kaada mausteliemi kalan päälle ja paista uunissa noin 20 – 30 minuuttia. Lohen paistoaika vaihtelee filen paksuudesta riippuen.
Ainesosat
- 600 g lohta
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 sitruuna
Mausteliemi
- 1 sitruuna
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
Valmistus
- Mausta lohi suolalla ja pippurilla
- Asettele kala vuokaan
- Leikkaa sitruunasta siivuja ja asettele lohen pinnalle
- Purista sitruunan mehu kulhoon ja sekoita joukkoon öljy ja hienonnettu valkosipuli
- Kaada mausteliemi kalan päälle ja paista uunissa noin 20 – 30 minuuttia. Lohen paistoaika vaihtelee filen paksuudesta riippuen.