Nyt kokataan helppoa kotiruokaa – katso 10 ideaa
Kaipaatko uusia ideoita keittiöön? Listasimme kymmenen helppoa kotiruokaa, joiden valmistaminen onnistuu aloittelevaltakin kokilta. Katso kaikki ideat ja inspiroidu kotikokkailusta!

Nyt kokataan helppoa kotiruokaa!
Kaipaatko uusia ideoita keittiöön? Listasimme kymmenen helppoa kotiruokaa, joiden valmistaminen onnistuu aloittelevaltakin kokilta. Katso alta kaikki ideat ja inspiroidu kotikokkailusta!
1. Kanacurry
Lämmittävä kanacurry on todellista helppoa kotiruokaa! Ruskista vain broileri pannulla sipulin ja valkosipulin kanssa, lisää paprika ja kookosmaito, mausta ja anna hautua. Mieto kanacurry sopii myös perheen pienimmille, mutta aikuisempaan makuun voit lisätä joukkoon hiukan lisää mausteita. Lisäpotkua kanacurry saa, kun lisäät joukkoon hiukan chiliä. Kokeile lisätä kastikkeen joukkoon myös esimerkiksi inkivääriä, jolloin kastike saa lisää makua. Tarjoile valmis kanacurry riisin kanssa.
2. Pestopasta
Tämän helpommaksi ei kotiruoka mene! Kuullota hetki valkosipulia pannulla, keitä pasta ja kaada se valkosipulin kanssa pannulle, lisää joukkoon kerma ja pesto ja maailman helpoin pasta on valmis. Raasta valmiin annoksen päälle haluamaasi juustoa ja nauti. Helpoin pestopasta syntyy kaupoista löytyvästä valmispestosta, mutta pestoa voit valmistaa halutessasi myös itse tehosekoittimessa tai morttelissa nuijimalla. Itse tehtyyn pestoon tarvitset basilikaa, pinjansiemeniä, parmesaania, oliiviöljyä sekä valkosipulia.
3. Pinaattiletut
Perinteiset pinaattiletut ovat monelle tuttuja kouluruokailusta, mutta voit valmistaa ne myös helposti kotona. Tämä helppo kotiruoka maistuu taatusti myös perheen pienimmille! Saat pinaattiletuille kauniit pitsireunat kun paistat ohuita lettuja kuumalla paistinpannulla. Paksumpia pinaattilettuja voit valmistaa lettu- tai bilinipannulla, jossa on valmiiksi paikat pienille letuille. Tarjoile valmiit pinaattiletut perinteisen puolukkahillon kanssa, tai kokeile esimerkiksi raejuustoa täytteenä. Pinaattilettuja kannattaa paistaa kerralla isompi satsi, sillä ne katoavat varmasti nopeasti parempiin suihin!
4. Perunamuusi ja lihapullat
Perunamuusi ja lihapullat on todellinen klassikko ja monen suomalaisen lempiruoka, eikä suotta. Lihapullat ovat helppoa kotiruokaa, jotka maistuvat myös perheen pienimmille. Täydellisten lihapullien salaisuus piilee onnistuneessa paistamisessa. Käytä runsaasti öljyä tai voita, jotta pullat eivät tartu kiinni. Paista pullia aluksi korkealla lämmöllä, ja pienennä vastusta kun pullien pinta alkaa ruskistua. Lihapulliin tuleva sipuli kannattaa hienontaa todella hienoksi, jotta suuret sipulinpalat eivät riko lihapullien rakennetta. Kaikista hienointa sipulia saat, kun raastat sipulin raastimella hienoksi silpuksi.
5. Kanasalaatti
Kanasalaatti on kevyttä, nopeaa ja helppoa kotiruokaa. Salaatin täytteitä voit vaihdella maun mukaan. Kreikkalaistyylisen kanasalaatin saat valitsemalla täytteiksi fetaa, oliiveja ja punasipulia. Meksikolaistyylistä kanasalaattia saat taas maustamalla kanan tacomausteella ja koristelemalla valmiin salaatin korianterilla. Kasvisversion saat korvaamalla kanan esimerkiksi soijasuikaleilla tai tofulla.
6. Minestronekeitto
Minestronekeitto on perinteinen italialainen kotiruoka. Ruokaisa keitto kätkee sisäänsä pastaa, pekonia, papujs ja runsaasti makua. Pekonin voit korvata myös esimerkiksi kinkkusuikaleilla, kasvisversion voit valmistaa jättämällä lihan kokonaan pois tai korvaamalla sen esimerkiksi härkiksellä. Helppo ja herkullinen minestronekeitto on nopea valmistaa, eikä se vaadi ihmeellisiä ainesosia. Minestronekeittoa kannattaa valmistaa kerralla isompi satsi, sillä aromikkaan keiton maut vain paranevat säilytyksessä. Tarjoile valmis keitto tuoreen leivän kanssa.
7. Tonnikalapasta
Pastat ovat tunnetusti helppoa kotiruokaa, eikä tonnikalapasta ole poikkeus tähän sääntöön. Nopea tonnikalapasta on oiva valinta kiireseenkin päivään, sillä helppo tonnikalakastike valmistuu käden käänteessä samalla kun pasta kiehuu kattilassa. Lisäämällä kastikkeen joukkoon hiukan kermaa saat pastasta pehmeämmän makuista, mutta yksinkertaisimmillaan tonnikalapasta valmistuu vain tomaattikastikkeesta, sipulista ja tonnikalasta. Lisää valmiiden annosten päälle juustoa, ja herkullinen arkiruoka on valmis.
8. Jauhelihakeitto
Lapsuudesta tuttu jauhelihakeitto on kotiruokien klassikko! Lohikeitto lämmittää ihanasti pakkaspäiviä, mutta se maistuu myös ympäri vuoden. Perinteinen jauhelihakeitto valmistuu juureksista, persiljasta ja jauhelihasta, mutta reseptiä voit aina soveltaa mielesi mukaan. Esimerkiksi meksikolaistyylisen jauhelihakeiton saat, kun lisäät keittoon tomaattimurskaa ja tacomaustetta ja jätät perinteisen palsternakan ja sellerin pois keitosta.
9. Lohikeitto
Ihanan kermainen lohikeitto on todellista lohturuokaa. Klassinen kotiruoka valmistuu nopeasti ja maistuu taatusti koko perheelle. Maukkaan lohikeiton salaisuus on runsas kerma ja voi, joten niiden kanssa ei kannata turhaan kursastella. Valmiin keiton kruunaa tilli, joka tuo sopivasti hapokkuutta pehmeään keittoon. Tarjoile valmis lohikeitto perinteisen ruisleivän kanssa.
10. Jauhelihapihvit
Helpot jauhelihapihvit valmistuvat samasta taikinasta kuin lihapullatkin. Voit siis valmistaa lihapullataikinaa kerralla enemmän ja valmistaa samalta seisomalta kaksi helppoa kotiruokaa. Pihvit voit kypsentää joko uunissa tai paistinpannulla, jolloin ne saavat kauniin paistopinnan. Tarjoile pihvit esimerkiksi ruskean kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.