Hyppää sisältöön
Näytä kaikki artikkelit

Banaanileipä – teimme helpon reseptin, joka valmistuu helposti jokaisessa keittiössä

Trendikäs banaanileipä on helppo valmistaa parhaat päivänsä nähneistä banaaneista ja kuivakaapin aineksista. Kokeile ja ihastu!

(0) Kommentoi

Banaanileipä – helppo ja herkullinen resepti

Trendikäs banaanileipä on helppo valmistaa parhaat päivänsä nähneistä banaaneista ja kuivakaapin aineksista. Banaanileipä on herkullinen jälkiruoka ja tällä reseptillä myös hyvä välipala koko perheelle, sillä siinä ei ole lisättyä sokeria. Valmistukseen riittää kätevä sauvasekoitin ja leipävuoka. Jos et omista leipävuokaa, myös lasinen uunin kestävä eväsrasia toimii mainiosti.

Banaanileipä

Banaanileipä on täydellinen hävikkiruoka, sillä voit käyttää siihen tummuneet banaanit, jotka muuten olisivat menossa pian pilalle. Mitä tummempi ja pehmeämpi banaani, sitä makeampi leipä.

Tarjoile banaanileipä lisukkeiden kanssa tai syö sellaisenaan. Maukkaita lisukkeita ovat ainakin maapähkinävoi, vaahterasiirappi, tuorejuusto (esimerkiksi appelsiini tai mango), pähkinät, marjat ja hedelmät. Banaanileipä on parhaimillaan seuraavana päivänä, kun sen koostumus on vähän tiivistynyt ja maku vahvistunut.

Ainekset

  • 3 + 1 kypsää banaania
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 dl kookos- tai rypsiöljyä
  • 3 kananmunaa
  • 0,5 dl hunajaa
  • 1 dl kauramaitoa
  • 5 dl jauhoja (valitse mielesi mukaan esimerkiksi vehnä-, tattari-, kaura- ja mantelijauhoista tai tee sekoitus 2,5 dl kahdesta eri jauhosta)
  • Halutessasi pähkinöitä rouheena tai suklaarakeita
banaanileipä

Valmistus (60min)

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele noin litran (tai 1,5 l) vetoinen leipävuoka öljyllä.
  2. Muussaa kolme banaania sauvasekottimella isossa kulhossa. Sekoita joukkoon mausteet ja leivinjauhe.
  3. Lisää joukkoon kookos- tai rypsiöljy. Jos käytät kookosöljyä, sulata se juoksevaksi ensin. Tämän jälkeen lisää muut aineet ja sekoita hyvin. Jos käytät myös pähkinöitä tai suklaarakeita lisää ne myös, kourallisen voi myös jättää leivän pinnalle.
  4. Kaada taikina vuokaan. Halkaise yksi banaani keskeltä ja asettele taikinan päälle.
  5. Paista leipää noin 50 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes leipä on kullanruskea eikä taikinaa tartu tikulla kokeillessa.
  6. Anna banaanileivän jäähtyä hetki ennen kuin irroitat sen vuoasta. Leikkaa siivuiksi ja säilytä jääkaapissa, jollet syö heti.

Lisää vinkkejä leivonnaisiin löydät myös tästä artikkelista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae