Ainesosat
- 150 g vuohenjuustoa
- 800 g tomaattia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 5 dl vettä
- ripaus suolaa ja pippuria
Koristeluun
- oliiviöljyä
- basilikaa
Valmistus
- Aloita kalttaamalla tomaatit. Laita isoon kattilaan vettä kiehumaan ja tee kunkin tomaatin molempiin päihin ristiviillot. Aseta tomaatit varovasti kiehuvaan veteen. Aseta kattilan viereen kylmällä vedellä täytetty astia.
- Kun huomaat, että tomaattien kuoret alkavat rypistyä ja irrota, nosta ne reikäkauhalla pois kiehuvasta vedestä ja siirrä kylmällä vedellä täytettyyn astiaan. Anna tomaattien jäähtyä hetki kylmässä vedessä ja irrota kuori. Pilko kaltatut tomaatit pieniksi paloiksi.
- Silppoa sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetki kattilassa öljyssä. Lisää joukkoon tomaattipyree ja anna sen karamellisoitua hetki kattilassa. Lisää sitten kattilaan tomaatit ja anna seoksen kiehua noin kymmenen minuuttia ja lisää lopuksi joukkoon vesi. Anna kiehua noin 15–20 minuuttia.
- Kaada keitto blenderiin ja kaada sekaan vuohenjuusto. Lisää ripaus suolaa ja pippuria ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada valmis keitto lautaselle ja koristele oliiviöljyllä ja basilikanlehdillä. Tarjoile tuoreen leivän kanssa.
Ainesosat
- 150 g vuohenjuustoa
- 800 g tomaattia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 5 dl vettä
- ripaus suolaa ja pippuria
Koristeluun
- oliiviöljyä
- basilikaa
Valmistus
- Aloita kalttaamalla tomaatit. Laita isoon kattilaan vettä kiehumaan ja tee kunkin tomaatin molempiin päihin ristiviillot. Aseta tomaatit varovasti kiehuvaan veteen. Aseta kattilan viereen kylmällä vedellä täytetty astia.
- Kun huomaat, että tomaattien kuoret alkavat rypistyä ja irrota, nosta ne reikäkauhalla pois kiehuvasta vedestä ja siirrä kylmällä vedellä täytettyyn astiaan. Anna tomaattien jäähtyä hetki kylmässä vedessä ja irrota kuori. Pilko kaltatut tomaatit pieniksi paloiksi.
- Silppoa sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetki kattilassa öljyssä. Lisää joukkoon tomaattipyree ja anna sen karamellisoitua hetki kattilassa. Lisää sitten kattilaan tomaatit ja anna seoksen kiehua noin kymmenen minuuttia ja lisää lopuksi joukkoon vesi. Anna kiehua noin 15–20 minuuttia.
- Kaada keitto blenderiin ja kaada sekaan vuohenjuusto. Lisää ripaus suolaa ja pippuria ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada valmis keitto lautaselle ja koristele oliiviöljyllä ja basilikanlehdillä. Tarjoile tuoreen leivän kanssa.