Hyppää sisältöön
Näytä kaikki reseptit

Gluteenittomat korvapuustit

Perinteisistä korvapuusteista saa helposti erityisruokavalioihin sopivan. Gluteenittomat korvapuustit onnistuvat helposti vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

kotiruokamedia.fi
Kommenttien määrä(0) Kommentoi
Valmistusaika1 h 30 min
Annoksia30 annosta
VaikeustasoPerustaso
Kotiruoka.fi-korvapuusti

Ainesosat

  • Taikina

  • 5 dl maitoa tai kasvipohjaista maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • n. 14 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 3 tl psylliumia
  • 100 g voita
  • Täyte

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • Voiteluun

  • 1 kananmuna
  • Pinnalle

  • 2 rkl raesokeria

Ainesosat

  • Taikina

  • 5 dl maitoa tai kasvipohjaista maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • n. 14 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 3 tl psylliumia
  • 100 g voita
  • Täyte

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • Voiteluun

  • 1 kananmuna
  • Pinnalle

  • 2 rkl raesokeria

Valmistus

  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva taikinakulhoon. Lisää lämmin neste ja anna hiivan liueta siihen.
  2. Lisää psyllium ja anna nesteseoksen seistä noin 5 minuuttia, jotta psyllium turpoaa rauhassa. Lisää tämän jälkeen muna, sokeri ja mausteet.
  3. Sekoita nesteeseen niin paljon jauhoseosta, että saat sakean, vellimäisen seoksen. Vatkaa seos kiiltäväksi.
  4. Alusta loput jauhot taikinaan käsin. Jätä jauhoista vähän leivontaan. Vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää ja kimmoisaa.
  5. Lisää taikinaan rasva ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
  6. Peitä taikinakulho liinalla ja nosta lämpimään ja vedottomaan paikkaan. Anna taikinan nousta noin kaksinkertaiseksi. Nostatusaika noin puoli tuntia.
  7. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Jaa taikina kahtia. ( Älä vaivaa noussutta taikinaa tässä vaiheessa, niin kuin tehdään pikkupullien teossa.)
  8. Kauli kummastakin taikinapalasta suorakaiteen muotoinen (noin 30×60 cm) levy. Levitä pinnalle ohut kerros pehmeää rasvaa ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Kääri rullaksi kuin kääretorttu, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla noin 15 palaan hieman vinoin viilloin. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina sormella palojen kapea kärki alas pöytään niin, että leikkauspinnat nousevat ylös. Nosta korvapuustit leivinpaperin päälle pellille.
  9. Peitä liinalla ja anna kohota.
  10. Voitele kohonneet korvapuustit kevyesti vatkatulla munalla. Ripottele päälle raesokeria.
  11. Paista uunissa 225°C:ssa  8-10 minuuttia.
  12. Anna jäähtyä leivinliinan alla.

Vinkki!

Gluteenittoman, maidottoman ja kananmunattoman version saat korvaamalla maidon manteli-, kaura- tai soijamaidolla, ja jättämällä kananmunan pois. Huom. Jos käytät tuorehiivan tilalla kuivahiivaa, lämmitä taikinan neste reilusti kädenlämpöiseksi (+42 °C) ja sekoita 2 pussia kuivahiivaa jauhoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae