Vietnamilaiset kesärullat maapähkinäkastikkeella
Raikkaat vietnamilaiset kesärullat vievät kielen mennessään! Pyörittele rullat lounaaksi tai valmista isompi satsi koko perheen illalliseksi.
Ainesosat
- 15 riisipaperia
Täytteet
- 1 kurkku
- 2 dl riisivermiselliä
- 2–3 porkkanaa
- 1 ruukku korianteria
- 150 g tofua
Maapähkinäkastike
- 1 dl maapähkinävoita
- 0,5 dl sokeria
- 2 rkl hoisin-kastiketta
- 1 tl hunajaa
- 1 dl vettä
- 3 rkl limemehua
Valmistus
Maapähkinäkastike
- Yhdistä maapähkinäkastikkeen ainekset keskenään isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi sauvasekottimella.
Täytteet
- Keitä riisivermiselli kypsäksi ohjeen mukaan. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä noin 45 sekunin ajan, etteivät nuudelit tartu toisiinsa kiinni.
- Kuori porkkana ja leikkaa siitä ja kurkusta ohuita tikkuja.
- Nypi korianterista oksia irti. Käytä myös korianterin varret, sillä niissä on kaikista eniten makua.
- Leikkaa tofu siivuiksi. Halutessasi voit paistaa tofua hetken pannulla, jotta saat siitä rapeampaa.
Rullien kääriminen
- Kasta riisipaperi lämpimään veteen ja anna sen olla hetki veden alla, jotta paperi pehmenee. Ravista ylimääräinen vesi pois.
- Nosta riisipaperi leikkuulaudalle ja asettele sen päälle ensin vähän riisivermiselliä ja riisivermisellin päälle loput täytteet. Kaada täytteiden päälle halutessasi vähän maapähkinäkastiketta.
- Käännä riisipaperin reunat keskelle ja kääri paperi ja täytteet tiukaksi rullaksi. Asettele tarjoiluastiaan niin, etteivät rullat osu toisiinsa. Tarjoile maapähkinäkastikkeen kanssa.
Ainesosat
- 15 riisipaperia
Täytteet
- 1 kurkku
- 2 dl riisivermiselliä
- 2–3 porkkanaa
- 1 ruukku korianteria
- 150 g tofua
Maapähkinäkastike
- 1 dl maapähkinävoita
- 0,5 dl sokeria
- 2 rkl hoisin-kastiketta
- 1 tl hunajaa
- 1 dl vettä
- 3 rkl limemehua
Valmistus
Maapähkinäkastike
- Yhdistä maapähkinäkastikkeen ainekset keskenään isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi sauvasekottimella.
Täytteet
- Keitä riisivermiselli kypsäksi ohjeen mukaan. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä noin 45 sekunin ajan, etteivät nuudelit tartu toisiinsa kiinni.
- Kuori porkkana ja leikkaa siitä ja kurkusta ohuita tikkuja.
- Nypi korianterista oksia irti. Käytä myös korianterin varret, sillä niissä on kaikista eniten makua.
- Leikkaa tofu siivuiksi. Halutessasi voit paistaa tofua hetken pannulla, jotta saat siitä rapeampaa.
Rullien kääriminen
- Kasta riisipaperi lämpimään veteen ja anna sen olla hetki veden alla, jotta paperi pehmenee. Ravista ylimääräinen vesi pois.
- Nosta riisipaperi leikkuulaudalle ja asettele sen päälle ensin vähän riisivermiselliä ja riisivermisellin päälle loput täytteet. Kaada täytteiden päälle halutessasi vähän maapähkinäkastiketta.
- Käännä riisipaperin reunat keskelle ja kääri paperi ja täytteet tiukaksi rullaksi. Asettele tarjoiluastiaan niin, etteivät rullat osu toisiinsa. Tarjoile maapähkinäkastikkeen kanssa.
Vinkki!
Rullien täytteeksi voit valita lähes mitä vain! Myös esimerkiksi kiinankaali, erilaiset idut ja jättikatkaravut sopivat hyvin kesärullien täytteeksi. Täytteiden määrä vaikuttaa siihen, miten täyttäviä rullista tulee. Mitä enemmän täytteitä rulliin laitetaan, sitä vähemmän niitä tarvitaan per syöjä.