Täytetyt kesäkurpitsat
Täytetyt kesäkurpitsat ovat ihanan kevyt herkkuruoka. Tässä reseptissä kesäkurpitsat saavat texmex-henkisen täytteen muun muassa tomaatista, paprikasta, maisseista ja korianterista.
Ainesosat
- 4 kesäkurpitsaa
Täyte
- 1 rkl oliiviöljyä
- 100 g maissia
- 1 punasipuli
- 1-2 paprikaa
- kourallinen oliiveja
- 1-2 tomaattia
Maustamiseen
- 1 tl kuminaa
- 1 ruukku korianteria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl chilihiutaleita
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
Valmistus
- Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.
- Kuutioi tomaatti, paprika ja punasipuli. Sekoita joukkoon oliivit, korianteri ja maissi. Lisää lopuksi mausteet.
- Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia ja koverra sisus ulos lusikalla.
- Nosta kurpitsaveneet leivinpaperin päälle uunipellille ja lusikoi täyte kesäkurpitsanpuolikkaisiin. Ripottele vielä päälle hiukan korianteria ja viimeistele kaatamalla hiukan oliiviöljyä veneiden päälle.
- Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa lisäksi riisiä tai leipää.
Ainesosat
- 4 kesäkurpitsaa
Täyte
- 1 rkl oliiviöljyä
- 100 g maissia
- 1 punasipuli
- 1-2 paprikaa
- kourallinen oliiveja
- 1-2 tomaattia
Maustamiseen
- 1 tl kuminaa
- 1 ruukku korianteria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl chilihiutaleita
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
Valmistus
- Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.
- Kuutioi tomaatti, paprika ja punasipuli. Sekoita joukkoon oliivit, korianteri ja maissi. Lisää lopuksi mausteet.
- Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia ja koverra sisus ulos lusikalla.
- Nosta kurpitsaveneet leivinpaperin päälle uunipellille ja lusikoi täyte kesäkurpitsanpuolikkaisiin. Ripottele vielä päälle hiukan korianteria ja viimeistele kaatamalla hiukan oliiviöljyä veneiden päälle.
- Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa lisäksi riisiä tai leipää.