Sitruunarahkalla täytetyt suklaamunat
Makeanystävän pääsiäisen suosikkijälkiruoka valmistuu helposti suklaamunista ja sitruunarahkasta!
kotiruokamedia.fi
Valmistusaika 15 min
Annoksia4 annosta
VaikeustasoHelppo

Ainesosat
- 2 dl vispikermaa
- 1 purkki maitorahkaa
- 3 tl sitruunankuorta
- 1,5 tl sitruunanmehua
- 0,5 dl sokeria
- 4 rkl lemon curd-sitruunatahnaa
- 4 isoa suklaamunaa
Koristeluun
- suklaakastiketta
- suklaanpaloja
- vaahtokarkkeja
- pähkinöitä
Valmistus
- Vatkaa vispikermasta kuohkea vaahto ja sekoita joukkoon maitorahka, sitruunankuori ja sitruunamehu. Lisää sokeria makusi mukaan. Rahkan voit jättää hiukan kirpeäksi, sillä suklaamunien makeus tasapainottaa makua.
- Halkaise suklaamunat kahtia ja lusikoi sitruunarahka munien sisälle. Halkaisemisessa kannattaa käyttää kuumalla vedellä lämmitettyä terävää veistä, jolloin saat halkaistua munat siististi.
- Koristele munat haluamallasi koristeilla. Esimerkiksi suklaakastike, suklaanpalat, vaahtokarkit ja pähkinät sopivat hyvin koristeiksi.
Ainesosat
- 2 dl vispikermaa
- 1 purkki maitorahkaa
- 3 tl sitruunankuorta
- 1,5 tl sitruunanmehua
- 0,5 dl sokeria
- 4 rkl lemon curd-sitruunatahnaa
- 4 isoa suklaamunaa
Koristeluun
- suklaakastiketta
- suklaanpaloja
- vaahtokarkkeja
- pähkinöitä
Valmistus
- Vatkaa vispikermasta kuohkea vaahto ja sekoita joukkoon maitorahka, sitruunankuori ja sitruunamehu. Lisää sokeria makusi mukaan. Rahkan voit jättää hiukan kirpeäksi, sillä suklaamunien makeus tasapainottaa makua.
- Halkaise suklaamunat kahtia ja lusikoi sitruunarahka munien sisälle. Halkaisemisessa kannattaa käyttää kuumalla vedellä lämmitettyä terävää veistä, jolloin saat halkaistua munat siististi.
- Koristele munat haluamallasi koristeilla. Esimerkiksi suklaakastike, suklaanpalat, vaahtokarkit ja pähkinät sopivat hyvin koristeiksi.
Vinkki!
Suklaamunien koristelussa vain mielikuvitus on rajana! Käytä makusi mukaan vapaasti koristeita. Esimerkiksi mansikat ja valkosuklaa sopivat myös hyvin täytettyjen suklaamunien koristeluun.