Hyppää sisältöön
Näytä kaikki reseptit

Shakshuka

Shakshuka on herkullinen ja nopea yhden pannun arkiruoka, joka sopii niin lounaaksi kuin myös brunssille.

kotiruokamedia.fi
Kommenttien määrä(0) Kommentoi
Valmistusaika 45 min
Annoksia4 annosta
VaikeustasoHelppo
Shakshuka

Ainesosat

  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 paprikaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl arrabbiata pestoa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tlk säilyketomaatteja
  • 1 tlk kikherneitä
  • 200 g fetajuustoa
  • 3 kananmunaa
  • suolaa ja pippuria
  • lehtipersiljaa

Ainesosat

  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 paprikaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl arrabbiata pestoa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tlk säilyketomaatteja
  • 1 tlk kikherneitä
  • 200 g fetajuustoa
  • 3 kananmunaa
  • suolaa ja pippuria
  • lehtipersiljaa

Valmistus

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, viipaloi paprika. Kuumenna öljy isossa, uuninkestävässä pannussa. Kuullota sipuli keskilämmöllä ja lisää hetken kuluttua paprika ja valkosipuli. Kuullota kunnes paprikat ja sipulit ovat pehmenneet.
  2. Pilko tomaatteja pienemmäksi ja lisää tomaatit, kikherneet ja pesto pannuun. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, ja lisää joukkoon murskattu fetajuusto. Sekoita hyvin ja lisää tarvittaessa tilkka vettä. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  3. Tee seoksen pinnalle pienet kuopat ja riko kananmunat kuoppaan. Mausta kananmunat ripauksella suolaa ja pippuria, ja nosta pannu uunin keskitasolle noin 5 minuutiksi, kunnes kananmunat ovat hyytyneet.
  4. Ripottele lehtipersilja valmiin pannun päälle. Tarjoa rapean leivän kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae