Hyppää sisältöön
Näytä kaikki reseptit

Rapeat falafelit

Täydelliset Lähi-idän falafelit ovat pinnalta rapeita, ja sisältä pehmeitä ja mausteisia. Parhaimman rakenteen saat käyttämällä kuivattuja kikherneitä.

kotiruokamedia.fi
Kommenttien määrä(0) Kommentoi
Valmistusaika1 h
Annoksia4 annosta
VaikeustasoPerustaso

Ainesosat

  • 2,5 dl kuivia kikherneitä (noin 5dl liotettuna)
  • ½ dl hienonnettua punasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ nippu persiljaa
  • ½ nippu korianteria
  • ½ nippu minttua
  • 1 rkl perunajauhoa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • ½ tl cayennepippuria
  • ripaus kardemummaa
  • mustapippuria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 rkl vettä
  • 2-3 dl seesaminsiemeniä

Ainesosat

  • 2,5 dl kuivia kikherneitä (noin 5dl liotettuna)
  • ½ dl hienonnettua punasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ nippu persiljaa
  • ½ nippu korianteria
  • ½ nippu minttua
  • 1 rkl perunajauhoa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • ½ tl cayennepippuria
  • ripaus kardemummaa
  • mustapippuria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 rkl vettä
  • 2-3 dl seesaminsiemeniä

Valmistus

  1. Laita kuivat kikherneet kulhoon likoamaan. Huom. peitä ainakin kaksinkertaisella määrällä vettä. Liota kikherneitä vähintään yön yli.
  2. Valuta vesi pois lionneista kikherneistä.
  3. Mittaa kaikki ainekset soodaa+vettä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja sekoita yhtenäiseksi massaksi. Massan ei kuulu olla täysin sileää, vaan sen tulee olla rakenteeltaan hiukan karkeaa.
  4. Laita massa jääkaappiin vetäytymään 1-2 tunniksi. Massa voi vetäytyä vaikka seuraavaan päiväänkin siellä.
  5. Liota 1 tl sooda 2 rkl veteen, ja massan vetäytymisen jälkeen lisää soodavesi taikinaan.
  6. Pyörittele massasta palloja ja kierittele ne seesaminsiemenissä, kunnes saavat runsaan kuorrutuksen. Seesaminsiemenet tekee falafeleille rapean ulkokuoren.
  7. Voitele falafelit varovasti öljyllä, ja kypsennä öljyllä voidellut falafelit uunissa 200 asteiseessa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
  8. Nosta falafelit talouspaperin päälle vetäytymään, jotta ylimääräinen öljy imeytyy siihen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae