Ainesosat
- 2,5 dl kuivia kikherneitä (noin 5dl liotettuna)
- ½ dl hienonnettua punasipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ nippu persiljaa
- ½ nippu korianteria
- ½ nippu minttua
- 1 rkl perunajauhoa
- 1 tl suolaa
- 2 tl juustokuminaa
- 2 tl jauhettua korianteria
- ½ tl cayennepippuria
- ripaus kardemummaa
- mustapippuria
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 rkl vettä
- 2-3 dl seesaminsiemeniä
Valmistus
- Laita kuivat kikherneet kulhoon likoamaan. Huom. peitä ainakin kaksinkertaisella määrällä vettä. Liota kikherneitä vähintään yön yli.
- Valuta vesi pois lionneista kikherneistä.
- Mittaa kaikki ainekset soodaa+vettä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja sekoita yhtenäiseksi massaksi. Massan ei kuulu olla täysin sileää, vaan sen tulee olla rakenteeltaan hiukan karkeaa.
- Laita massa jääkaappiin vetäytymään 1-2 tunniksi. Massa voi vetäytyä vaikka seuraavaan päiväänkin siellä.
- Liota 1 tl sooda 2 rkl veteen, ja massan vetäytymisen jälkeen lisää soodavesi taikinaan.
- Pyörittele massasta palloja ja kierittele ne seesaminsiemenissä, kunnes saavat runsaan kuorrutuksen. Seesaminsiemenet tekee falafeleille rapean ulkokuoren.
- Voitele falafelit varovasti öljyllä, ja kypsennä öljyllä voidellut falafelit uunissa 200 asteiseessa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Nosta falafelit talouspaperin päälle vetäytymään, jotta ylimääräinen öljy imeytyy siihen.
Ainesosat
- 2,5 dl kuivia kikherneitä (noin 5dl liotettuna)
- ½ dl hienonnettua punasipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ nippu persiljaa
- ½ nippu korianteria
- ½ nippu minttua
- 1 rkl perunajauhoa
- 1 tl suolaa
- 2 tl juustokuminaa
- 2 tl jauhettua korianteria
- ½ tl cayennepippuria
- ripaus kardemummaa
- mustapippuria
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 rkl vettä
- 2-3 dl seesaminsiemeniä
Valmistus
- Laita kuivat kikherneet kulhoon likoamaan. Huom. peitä ainakin kaksinkertaisella määrällä vettä. Liota kikherneitä vähintään yön yli.
- Valuta vesi pois lionneista kikherneistä.
- Mittaa kaikki ainekset soodaa+vettä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja sekoita yhtenäiseksi massaksi. Massan ei kuulu olla täysin sileää, vaan sen tulee olla rakenteeltaan hiukan karkeaa.
- Laita massa jääkaappiin vetäytymään 1-2 tunniksi. Massa voi vetäytyä vaikka seuraavaan päiväänkin siellä.
- Liota 1 tl sooda 2 rkl veteen, ja massan vetäytymisen jälkeen lisää soodavesi taikinaan.
- Pyörittele massasta palloja ja kierittele ne seesaminsiemenissä, kunnes saavat runsaan kuorrutuksen. Seesaminsiemenet tekee falafeleille rapean ulkokuoren.
- Voitele falafelit varovasti öljyllä, ja kypsennä öljyllä voidellut falafelit uunissa 200 asteiseessa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Nosta falafelit talouspaperin päälle vetäytymään, jotta ylimääräinen öljy imeytyy siihen.