Hyppää sisältöön
Näytä kaikki reseptit

Pinkit halloumiburgerit

Hauskan väriset pinkit halloumiburgerit hurmaavat vappupöydässä!

kotiruokamedia.fi
Kommenttien määrä(0) Kommentoi
Valmistusaika2 h
Annoksia6 annosta
VaikeustasoPerustaso
pinkit halloumiburgerit

Ainesosat

  • Sämpylät

  • 1 – 2 punajuurta
  • 7,5 dl sämpyläjauhoja
  • 0,5 pussia kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vettä
  • 0,25 dl oliiviöljyä
  • Täytteet

  • 1 punasipuli
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 kurkku
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g turkkilaista jogurttia
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • 300 g halloumia
  • 1 – 2 tomaattia
  • salaattia

Ainesosat

  • Sämpylät

  • 1 – 2 punajuurta
  • 7,5 dl sämpyläjauhoja
  • 0,5 pussia kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vettä
  • 0,25 dl oliiviöljyä
  • Täytteet

  • 1 punasipuli
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 kurkku
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g turkkilaista jogurttia
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • 300 g halloumia
  • 1 – 2 tomaattia
  • salaattia

Valmistus

  1. Aloita valmistamalla tsatsiki ja pikkelöidyt punasipulit.
  2. Tsatsiki

  3. Tsatsiki: Halkaise kurkku ja kaavi sisukset ulos lusikalla. Hienonna kurkku veitsellä hienoiksi suikaleiksi. Hienonna valkosipuli pieneksi.
  4. Sekoita kaikki ainekset keskenään, koristele ennen tarjoilua vielä yrteillä ja oliiviöljyllä.
  5. Pikkelöidyt punasipulit

  6. Leikkaa sipulista ohuita viipaleita.
  7. Sekoita muut ainekset kulhossa keskenään.
  8. Lisää punasipuli muiden aineiden kanssa samaan kulhoon ja anna pehmentyä vähintään 30 minuuttia.
  9. Sämpylät

  10. Raasta punajuuret tai silppua pieneksi silpuksi esimerkiksi veitsellä tai blenderissä.
  11. Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola keskenään. Lisää lämmin vesi ja raastettu punajuuri. Vaivaa taikinaa kunnes siitä tulee kimmoisa. Lisää loppuvaiheessa oliiviöljy ja jatka vaivaamista, kunnes öljy on imeytynyt. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää öljyä. Jos taikina tuntuu jäävän käsiin kiinni, lisää hiukan jauhoja.
  12. Anna taikinan kohota liinan alla noin tunti.
  13. Pyörittele taikiansta pitkulainen tanko ja leikkaa siitä saman kokoisia palasia. Pyörittele palasista palloja ja nosta uunipellille. Anna sämpylöiden kohota pellillä liinan alla vielä noin 30 minuuttia.
  14. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 – 15 minuuttia.
  15. Halloumipihvit

  16. Leikkaa halloumista noin sentin paksuisia viipaleita
  17. Paista viipaleita pannulla tai parillalla kunnes niiden pinta ruskistuu. Nosta halloumipihvit hetkeksi sivuun.
  18. Kokoaminen

  19. Halkaise sämpylät ja sivele sekä pohjan että kannen sisäpinnalle tsatsikikastiketta.
  20. Aseta pohjimmaisen sämpylän päälle salaattia. Lisää salaatin päälle halloumipihvi ja nostele pikkelöityä punasipulia pihvin päälle. Lisää viimeiseksi punasipuleiden päälle tomaattiviipale.
  21. Nosta lopuksi sämpylän kansi paikoilleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae