Hyppää sisältöön
Näytä kaikki reseptit

Nopea borssikeitto ja fetamousse

Borssi eli punajuurikeitto on yksi tunnetuimmista itäeurooppalaisista ruoista. Happaman maukas keitto koostuu pääasiassa juureksista, ja se tarjotaan perinteisesti smetanan kanssa.

kotiruokamedia.fi
Kommenttien määrä(0) Kommentoi
Valmistusaika1 h
Annoksia4 annosta
VaikeustasoPerustaso

Ainesosat

  • 300 g broilerin fileesuikaleita
  • 400 g esikeitetty punajuuri
  • 200 g valkokaalia
  • 2-3 porkkanaa
  • 1-2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1,5 l vettä
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 1-2 laakerinlehteä
  • 2 rkl etikkaa
  • suolaa ja pippuria
  • öljyä paistamiseen
  • Fetamousse

  • 100 g fetaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 - ½ dl lehtipersiljaa
  • 1 pieni valkosipulinkynsi

Ainesosat

  • 300 g broilerin fileesuikaleita
  • 400 g esikeitetty punajuuri
  • 200 g valkokaalia
  • 2-3 porkkanaa
  • 1-2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1,5 l vettä
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 1-2 laakerinlehteä
  • 2 rkl etikkaa
  • suolaa ja pippuria
  • öljyä paistamiseen
  • Fetamousse

  • 100 g fetaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 - ½ dl lehtipersiljaa
  • 1 pieni valkosipulinkynsi

Valmistus

  1. Kuori ja raasta porkkanat. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Lisää öljy kattilaan. Paista hienonnettu sipuli, valkosipulinkynnet ja broilerin fileesuikaleet noin 3 minuuttia.
  3. Sekoita joukkoon raastetut porkkanat, valkokaalisuikaleet. Sekoita hyvin. Pilko joukkoon esikeitetyt punajuuret.
  4. Lisää vesi ja lihaliemikuutiot. Mausta suolalla ja pippurilla, ja lisää laakerinlehdet. Anna hautua kannen alla 20 min välillä sekoittaen.
  5. Sekoita joukkoon etikka ja tuore persilja. Tarjoile nokareella ranskankermaa.
  6. Fetamousse

  7. Murskaa fetajuusto kulhossa, ja lisää loput ainekset joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Vinkki!

Kasvisversion saat korvaamalla lihaliemikuution kasvisliemikuutiolla, ja vaihtamalla proteiinin kasviproteiiniin, tai jättämällä broilerin pois kokonaan. Testaa smetanan tai ranskankerman tilalle suussa sulavaa fetamoussea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae