Nduja pizza
Tässä reseptissä loistaa pitkään kylmäkohotettu pizzapohja ja mausteinen nduja-tahna.

Ainesosat
Pohja (pellillinen)
- 500 g pizzajauhoja
- 3,5 dl vettä
- 4 g kuivahiivaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
Täytteet
- nduja-tahnaa
- 1 burrata
- kirsikkatomaatteja
- salamia
Valmistus
- Mittaa kulhoon jauhot, hiiva ja suola. Sekoita.
- Lisää vesi ja vaivaa taikinaa.
- Lisää vielä öljy ja vaivaa tasaiseksi.
- Laita valmis taikina ilmatiiviiseen rasiaan ja anna kohota vähintään 24 tuntia.
- Puhdista uunipelti.
- Voitele pelti reilulla määrällä oliiviöljyä ja lisää taikina pellille.
- Levitä ja muotoile taikina pellille käsin.
- Paista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia mahdollisimman kovalla lämmöllä.
- Ota pohja uunista ja lisää tomaattikastike, juustoraaste ja nduja.
- Laita pizza uuniin ja paista vielä uunin alatasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia ja sen jälkeen ylätasolla noin 6-7 minuuttia.
- Lisää valmiin pizzan päälle parmesaanilastut, salami, rucola, paloiteltu burrata ja kirsikkatomaatit.
- Mausta pippurilla ja oliiviöljyllä.
Ainesosat
Pohja (pellillinen)
- 500 g pizzajauhoja
- 3,5 dl vettä
- 4 g kuivahiivaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
Täytteet
- nduja-tahnaa
- 1 burrata
- kirsikkatomaatteja
- salamia
Valmistus
- Mittaa kulhoon jauhot, hiiva ja suola. Sekoita.
- Lisää vesi ja vaivaa taikinaa.
- Lisää vielä öljy ja vaivaa tasaiseksi.
- Laita valmis taikina ilmatiiviiseen rasiaan ja anna kohota vähintään 24 tuntia.
- Puhdista uunipelti.
- Voitele pelti reilulla määrällä oliiviöljyä ja lisää taikina pellille.
- Levitä ja muotoile taikina pellille käsin.
- Paista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia mahdollisimman kovalla lämmöllä.
- Ota pohja uunista ja lisää tomaattikastike, juustoraaste ja nduja.
- Laita pizza uuniin ja paista vielä uunin alatasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia ja sen jälkeen ylätasolla noin 6-7 minuuttia.
- Lisää valmiin pizzan päälle parmesaanilastut, salami, rucola, paloiteltu burrata ja kirsikkatomaatit.
- Mausta pippurilla ja oliiviöljyllä.
Vinkki!
Makea hunaja tarjoaa maistuvan tasapainon mausteiselle nduja-tahnalle. Kokeile viimeistellä pizza lorauksella juoksevaa hunajaa tai lisätä täytteiden joukkoon karamellisoitua sipulia pehmeän makeuden lisäämiseksi.