Hyppää sisältöön
Näytä kaikki reseptit

Nduja pizza

Tässä reseptissä loistaa pitkään kylmäkohotettu pizzapohja ja mausteinen nduja-tahna.

kotiruokamedia.fi
Valmistusaika1 h
Annoksia6 annosta
VaikeustasoPerustaso

Ainesosat

  • Pohja (pellillinen)

  • 500 g pizzajauhoja
  • 3,5 dl vettä
  • 4 g kuivahiivaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • Täytteet

  • nduja-tahnaa
  • 1 burrata
  • kirsikkatomaatteja
  • salamia

Ainesosat

  • Pohja (pellillinen)

  • 500 g pizzajauhoja
  • 3,5 dl vettä
  • 4 g kuivahiivaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • Täytteet

  • nduja-tahnaa
  • 1 burrata
  • kirsikkatomaatteja
  • salamia

Valmistus

  1. Mittaa kulhoon jauhot, hiiva ja suola. Sekoita.
  2. Lisää vesi ja vaivaa taikinaa.
  3. Lisää vielä öljy ja vaivaa tasaiseksi.
  4. Laita valmis taikina ilmatiiviiseen rasiaan ja anna kohota vähintään 24 tuntia.
  5. Puhdista uunipelti.
  6. Voitele pelti reilulla määrällä oliiviöljyä ja lisää taikina pellille.
  7. Levitä ja muotoile taikina pellille käsin.
  8. Paista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia mahdollisimman kovalla lämmöllä.
  9. Ota pohja uunista ja lisää tomaattikastike, juustoraaste ja nduja.
  10. Laita pizza uuniin ja paista vielä uunin alatasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia ja sen jälkeen ylätasolla noin 6-7 minuuttia.
  11. Lisää valmiin pizzan päälle parmesaanilastut, salami, rucola, paloiteltu burrata ja kirsikkatomaatit.
  12. Mausta pippurilla ja oliiviöljyllä.

Vinkki!

Makea hunaja tarjoaa maistuvan tasapainon mausteiselle nduja-tahnalle. Kokeile viimeistellä pizza lorauksella juoksevaa hunajaa tai lisätä täytteiden joukkoon karamellisoitua sipulia pehmeän makeuden lisäämiseksi.

Hae