Mausteiset bataattiranskalaiset
Lähi-idästä vaikutteita ammentavat bataattiranskalaiset vievät kielen mennessään! Nämä kevyemmät ranskalaiset valmistuvat ilman rasvakeitintä, sillä ne paistuvat uunissa.
Ainesosat
- 1 kg bataattia
Mausteseos
- 1 tl za'atar -maustetta
- 1 tl ras-el-hanout -mausteseosta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl suolaa
- 4 rkl oliiviöljyä
Viimeistelyyn
- paprikamajoneesia
Valmistus
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Leikkaa bataatista ranskalaisten kokoisia tikkuja. Sekoita kulhossa oliiviöljy ja mausteet.
- Hiero mausteöljy bataattitikkujen pintaan ja levitä bataattitikut leivinpaperilla päällystetylle uunipellille mahdollisimman väljästi niin, etteivät tikut olisivat toistensa kanssa päällekkäin.
- Paahda bataatteja noin 20-40 minuuttia kunnes bataatit pehmenevät ja saavat väriä. Tarjoile lämpimänä paprikamajoneesin kanssa.
Ainesosat
- 1 kg bataattia
Mausteseos
- 1 tl za'atar -maustetta
- 1 tl ras-el-hanout -mausteseosta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl suolaa
- 4 rkl oliiviöljyä
Viimeistelyyn
- paprikamajoneesia
Valmistus
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Leikkaa bataatista ranskalaisten kokoisia tikkuja. Sekoita kulhossa oliiviöljy ja mausteet.
- Hiero mausteöljy bataattitikkujen pintaan ja levitä bataattitikut leivinpaperilla päällystetylle uunipellille mahdollisimman väljästi niin, etteivät tikut olisivat toistensa kanssa päällekkäin.
- Paahda bataatteja noin 20-40 minuuttia kunnes bataatit pehmenevät ja saavat väriä. Tarjoile lämpimänä paprikamajoneesin kanssa.