Hyppää sisältöön
Näytä kaikki reseptit

Mausteiset bataattiranskalaiset

Lähi-idästä vaikutteita ammentavat bataattiranskalaiset vievät kielen mennessään! Nämä kevyemmät ranskalaiset valmistuvat ilman rasvakeitintä, sillä ne paistuvat uunissa.

kotiruokamedia.fi
Kommenttien määrä(0) Kommentoi
Valmistusaika 45 min
Annoksia4 annosta
VaikeustasoHelppo
bataattiranskalaiset

Ainesosat

  • 1 kg bataattia
  • Mausteseos

  • 1 tl za'atar -maustetta
  • 1 tl ras-el-hanout -mausteseosta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • Viimeistelyyn

  • paprikamajoneesia

Ainesosat

  • 1 kg bataattia
  • Mausteseos

  • 1 tl za'atar -maustetta
  • 1 tl ras-el-hanout -mausteseosta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • Viimeistelyyn

  • paprikamajoneesia

Valmistus

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Leikkaa bataatista ranskalaisten kokoisia tikkuja. Sekoita kulhossa oliiviöljy ja mausteet.
  3. Hiero mausteöljy bataattitikkujen pintaan ja levitä bataattitikut leivinpaperilla päällystetylle uunipellille mahdollisimman väljästi niin, etteivät tikut olisivat toistensa kanssa päällekkäin.
  4. Paahda bataatteja noin 20-40 minuuttia kunnes bataatit pehmenevät ja saavat väriä. Tarjoile lämpimänä paprikamajoneesin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae