Hyppää sisältöön
Näytä kaikki reseptit

Mantelicroissantit

Herkulliset ja helpot mantelicroissantit hurmaavat makeudellaan. Lehtitaikinan ja mantelin yhdistelmä on varman maistuva valinta – ota siis resepti talteen ja tarjoile vastapaistetut mantelicroissantit esimerkiksi jälkiruokana tai osana juhlatarjoilua.

kotiruokamedia.fi
Valmistusaika 30 min
Annoksia18 annosta
VaikeustasoHelppo

Ainesosat

  • 800 g lehtitaikinaa
  • 50 g voita
  • 2 rkl mantelilastuja
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 50 g mantelimassaa

Ainesosat

  • 800 g lehtitaikinaa
  • 50 g voita
  • 2 rkl mantelilastuja
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 50 g mantelimassaa

Valmistus

  1. Ota lehtitaikina sulamaan huoneenlämpöön.
  2. Leikkaa sulaneesta lehtitaikinalevystä kolmioita.
  3. Sekoita kulhossa voi, mantelilastut ja sokeri.
  4. Lisää lehtitaikinakolmioiden päälle mantelimassaa.
  5. Rullaa kolmiot croissantin muotoon aloittaen leveästä päästä.
  6. Voitele kananmunalla.
  7. Painele croissanttien päälle voi-mantelilastumassaa.
  8. Paista 180 asteessa 12-15 minuuttia.

Hae