Mantelicroissantit
Herkulliset ja helpot mantelicroissantit hurmaavat makeudellaan. Lehtitaikinan ja mantelin yhdistelmä on varman maistuva valinta – ota siis resepti talteen ja tarjoile vastapaistetut mantelicroissantit esimerkiksi jälkiruokana tai osana juhlatarjoilua.
Ainesosat
- 800 g lehtitaikinaa
- 50 g voita
- 2 rkl mantelilastuja
- 2 rkl ruokosokeria
- 50 g mantelimassaa
Valmistus
- Ota lehtitaikina sulamaan huoneenlämpöön.
- Leikkaa sulaneesta lehtitaikinalevystä kolmioita.
- Sekoita kulhossa voi, mantelilastut ja sokeri.
- Lisää lehtitaikinakolmioiden päälle mantelimassaa.
- Rullaa kolmiot croissantin muotoon aloittaen leveästä päästä.
- Voitele kananmunalla.
- Painele croissanttien päälle voi-mantelilastumassaa.
- Paista 180 asteessa 12-15 minuuttia.
Ainesosat
- 800 g lehtitaikinaa
- 50 g voita
- 2 rkl mantelilastuja
- 2 rkl ruokosokeria
- 50 g mantelimassaa
Valmistus
- Ota lehtitaikina sulamaan huoneenlämpöön.
- Leikkaa sulaneesta lehtitaikinalevystä kolmioita.
- Sekoita kulhossa voi, mantelilastut ja sokeri.
- Lisää lehtitaikinakolmioiden päälle mantelimassaa.
- Rullaa kolmiot croissantin muotoon aloittaen leveästä päästä.
- Voitele kananmunalla.
- Painele croissanttien päälle voi-mantelilastumassaa.
- Paista 180 asteessa 12-15 minuuttia.