Hyppää sisältöön
Näytä kaikki reseptit

Lihaton lasagne

Lasagne on perinteinen italialainen ruokalaji, joka koostuu kerroksittain ladotuista pastalevyistä, jauhelihakastikkeesta sekä juustokastikkeesta. Suosikkiherkku onnistuu helposti myös ilman lihaa!

kotiruokamedia.fi
Kommenttien määrä(0) Kommentoi
Valmistusaika2 h
Annoksia4 annosta
VaikeustasoHelppo
lihaton lasagne

Ainesosat

  • 9 lasagnelevyä
  • Bolognesekastike

  • 2 dl soijarouhetta
  • 2 sipulia
  • 1 porkkana
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • Béchamel-kastike

  • 60 g voita
  • 50-60 g vehnäjauhoja
  • 1 litra maitoa
  • raastettua muskottipähkinää
  • ripaus suolaa
  • 50 g raastettua parmesaania
  • Pinnalle

  • juustoraastetta

Ainesosat

  • 9 lasagnelevyä
  • Bolognesekastike

  • 2 dl soijarouhetta
  • 2 sipulia
  • 1 porkkana
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • Béchamel-kastike

  • 60 g voita
  • 50-60 g vehnäjauhoja
  • 1 litra maitoa
  • raastettua muskottipähkinää
  • ripaus suolaa
  • 50 g raastettua parmesaania
  • Pinnalle

  • juustoraastetta

Valmistus

  1. Bolognesekastike

  2. Paloittele sipuli, porkkana ja valkosipuli hienoksi veitsellä tai aja hienoksi sauvasekoittimella. Kuullota hienonnettuja kasviksia hetki kuumassa öljyssä paistinpannulla.
  3. Lisää pannulle tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua noin 30 minuuttia.
  4. Béchamel-kastike

  5. Sulata kattilassa voi ja kypsennä siinä vehnäjauhoja muutama minuutti. Älä päästä vehnäjauhoja ruskistumaan. Lisää maito ja sekoita samalla vispilällä. Kun kastike on sakeutunut lisää joukkoon vielä raastettu parmesaani.
  6. Kokoaminen

  7. Aloita lasagnen kokoaminen laittamalla bolognesekastiketta uunivuoan pohjalle. Aseta pastalevy bolognesen päälle, ja kaada pastalevyn päälle vähän valkokastiketta. Toista sama sitten alusta niin kauan, että vuoka on täynnä. Ripottele viimeisen valkokastikekerroksen päälle vielä juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia ja anna vetäytyä ennen tarjoilua noin 30 minuuttia.

Vinkki!

Reseptistä saat helposti kokonaan vegaanisen vaihtamalla maitotuotteet kasvipohjaisiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae