Helppo ja maukas lihapullapasta
Mausteisesta tomaattikastikkeesta ja herkullisista lihapullista syntyy maailman paras lihapullapasta! Tämä amerikanitalialainen klassikko vie taatusti kielen mennessään.
kotiruokamedia.fi
Valmistusaika1 h
Annoksia6 annosta
VaikeustasoHelppo

Ainesosat
- 400 g spagettia
Lihapullat
- 2 kananmunaa
- 3 rkl korppujauhoja
- 600 g jauhelihaa
- 120 g parmesaania
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 sellerinvarsi
- 1 porkkana
- 2 rkl oliiviöljyä
Tomaattikastike
- 1 prk tomaattimurskaa
- basilikaa
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Valmistus
Lihapullat
- Aloita soseuttamalla sauvasekoittimella tai blenderissä sekaisin varsiselleri, porkkana, valkosipuli ja oliiviöljy.
- Kaada massa isoon kulhoon jauhelihan kanssa ja sekoita käsin tasaiseksi.
- Lisää massan sekaan kananmuna, basilika, parmesaani, suola ja pippuri. Sekoita käsin hetki ja lisää sitten korppujauhot joukkoon.
- Muotoile massasta pullia ja paista pannulla muutama minuutti per puoli niin, että pullat saavat kauniin ruskean värin. Kun lihapullat ovat ruskistuneet, kaada joukkoon tomaattimurska ja anna hautua. Keitä pasta ohjeen mukaan al dente ja sekoita lopuksi tomaattikastikkeen ja lihapullien joukkoon. Tarjoile parmesaanin kanssa.
Ainesosat
- 400 g spagettia
Lihapullat
- 2 kananmunaa
- 3 rkl korppujauhoja
- 600 g jauhelihaa
- 120 g parmesaania
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 sellerinvarsi
- 1 porkkana
- 2 rkl oliiviöljyä
Tomaattikastike
- 1 prk tomaattimurskaa
- basilikaa
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Valmistus
Lihapullat
- Aloita soseuttamalla sauvasekoittimella tai blenderissä sekaisin varsiselleri, porkkana, valkosipuli ja oliiviöljy.
- Kaada massa isoon kulhoon jauhelihan kanssa ja sekoita käsin tasaiseksi.
- Lisää massan sekaan kananmuna, basilika, parmesaani, suola ja pippuri. Sekoita käsin hetki ja lisää sitten korppujauhot joukkoon.
- Muotoile massasta pullia ja paista pannulla muutama minuutti per puoli niin, että pullat saavat kauniin ruskean värin. Kun lihapullat ovat ruskistuneet, kaada joukkoon tomaattimurska ja anna hautua. Keitä pasta ohjeen mukaan al dente ja sekoita lopuksi tomaattikastikkeen ja lihapullien joukkoon. Tarjoile parmesaanin kanssa.