Hyppää sisältöön
Näytä kaikki reseptit

Kvinoasalaatti

Ota tämä resepti talteen ja kokeile raikasta kvinoasalaattia!

kotiruokamedia.fi
Valmistusaika 30 min
Annoksia6 annosta
VaikeustasoHelppo

Ainesosat

  • 2 dl kvinoaa
  • 4 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 100 g kurkkua
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 100 g vesimelonia
  • 200 g mozzarellaa
  • 70 g tuoretta pinaattia
  • Vesimeloni vinegrette

  • 100 g vesimelonia
  • 1/2 dl balsamiviinietikkaa
  • 3 rkl mirinia
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 dl rypsiöljyä

Ainesosat

  • 2 dl kvinoaa
  • 4 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 100 g kurkkua
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 100 g vesimelonia
  • 200 g mozzarellaa
  • 70 g tuoretta pinaattia
  • Vesimeloni vinegrette

  • 100 g vesimelonia
  • 1/2 dl balsamiviinietikkaa
  • 3 rkl mirinia
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 dl rypsiöljyä

Valmistus

  1. Huuhtele kvinoa.
  2. Lisää kvinoa ja vesi kattilaan. Lisää suola ja kiehauta 10 minuuttia.
  3. Laita kattilaan kansi ja anna hautua vielä noin 10 minuuttia.
  4. Lisää lämpimän kvinoan sekaan vinegrette ja pinaatti.
  5. Leikkaa salaatin muut ainekset ja lisää ne kvinoan joukkoon.
  6. Viimeistele mozzarellalla ja vinegretellä.
  7. Vesimeloni vinegrette

  8. Lisää kulhoon kaikki muut ainesosat paitsi rypsiöljy ja blendaa tasaiseksi.
  9. Lisää öljy joukkoon sekoittaen.

Hae