Kvinoasalaatti
Ota tämä resepti talteen ja kokeile raikasta kvinoasalaattia!
kotiruokamedia.fi
Valmistusaika 30 min
Annoksia6 annosta
VaikeustasoHelppo
Ainesosat
- 2 dl kvinoaa
- 4 dl vettä
- 2 tl suolaa
- 100 g kurkkua
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 100 g vesimelonia
- 200 g mozzarellaa
- 70 g tuoretta pinaattia
Vesimeloni vinegrette
- 100 g vesimelonia
- 1/2 dl balsamiviinietikkaa
- 3 rkl mirinia
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 rkl seesamiöljyä
- 2 dl rypsiöljyä
Valmistus
- Huuhtele kvinoa.
- Lisää kvinoa ja vesi kattilaan. Lisää suola ja kiehauta 10 minuuttia.
- Laita kattilaan kansi ja anna hautua vielä noin 10 minuuttia.
- Lisää lämpimän kvinoan sekaan vinegrette ja pinaatti.
- Leikkaa salaatin muut ainekset ja lisää ne kvinoan joukkoon.
- Viimeistele mozzarellalla ja vinegretellä.
Vesimeloni vinegrette
- Lisää kulhoon kaikki muut ainesosat paitsi rypsiöljy ja blendaa tasaiseksi.
- Lisää öljy joukkoon sekoittaen.
Ainesosat
- 2 dl kvinoaa
- 4 dl vettä
- 2 tl suolaa
- 100 g kurkkua
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 100 g vesimelonia
- 200 g mozzarellaa
- 70 g tuoretta pinaattia
Vesimeloni vinegrette
- 100 g vesimelonia
- 1/2 dl balsamiviinietikkaa
- 3 rkl mirinia
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 rkl seesamiöljyä
- 2 dl rypsiöljyä
Valmistus
- Huuhtele kvinoa.
- Lisää kvinoa ja vesi kattilaan. Lisää suola ja kiehauta 10 minuuttia.
- Laita kattilaan kansi ja anna hautua vielä noin 10 minuuttia.
- Lisää lämpimän kvinoan sekaan vinegrette ja pinaatti.
- Leikkaa salaatin muut ainekset ja lisää ne kvinoan joukkoon.
- Viimeistele mozzarellalla ja vinegretellä.
Vesimeloni vinegrette
- Lisää kulhoon kaikki muut ainesosat paitsi rypsiöljy ja blendaa tasaiseksi.
- Lisää öljy joukkoon sekoittaen.