Ainesosat
- 800 g myskikurpitsaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl kurkumaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 dl kookoskermaa
- 1 rkl punaista currytahnaa
- 2 dl tomaattimurska chili
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 tölkki kikherneitä
- ½ ruukku korianteria
Valmistus
- Halkaise kurpitsa ja kaavi pois siemenet ja rihmat lusikan avulla. Säästä kurpitsansiemenet halutessasi paahtamista varten. Leikkaa kuori pois ja paloittele kurpitsa reiluiksi paloiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä pannulla. Lisää myös kurpitsat, mausteet ja currytahna. Kuullota miedolla lämmöllä noin 5 minuttia kunnes sipulit pehmenevät.
- Kaada pannulle tomaattipyre ja tomaattimurska ja hauduta kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes kurpitsat alkavat pehmentyä.
- Lisää huuhdellut valutetut kikherneet ja kookoskerma. Anna hautua kannen alla välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Tarkista kurpitsoiden kypsyys. Ripottele korianteri pinnalle.
- Tarjoa kurpitsacurry basmatiriisin kanssa.
Ainesosat
- 800 g myskikurpitsaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl kurkumaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 dl kookoskermaa
- 1 rkl punaista currytahnaa
- 2 dl tomaattimurska chili
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 tölkki kikherneitä
- ½ ruukku korianteria
Valmistus
- Halkaise kurpitsa ja kaavi pois siemenet ja rihmat lusikan avulla. Säästä kurpitsansiemenet halutessasi paahtamista varten. Leikkaa kuori pois ja paloittele kurpitsa reiluiksi paloiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä pannulla. Lisää myös kurpitsat, mausteet ja currytahna. Kuullota miedolla lämmöllä noin 5 minuttia kunnes sipulit pehmenevät.
- Kaada pannulle tomaattipyre ja tomaattimurska ja hauduta kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes kurpitsat alkavat pehmentyä.
- Lisää huuhdellut valutetut kikherneet ja kookoskerma. Anna hautua kannen alla välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Tarkista kurpitsoiden kypsyys. Ripottele korianteri pinnalle.
- Tarjoa kurpitsacurry basmatiriisin kanssa.