Hyppää sisältöön
Näytä kaikki reseptit

Kurpitsacurry

Lämmin ja mausteinen kurpitsacurry on herkullinen syysruoka. Täyteläisyyttä ja ruokaisuutta curryyn tuo kookoskerma sekä kikherneet.

kotiruokamedia.fi
Kommenttien määrä(0) Kommentoi
Valmistusaika1 h
Annoksia4 annosta
VaikeustasoPerustaso

Ainesosat

  • 800 g myskikurpitsaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • 2 dl tomaattimurska chili
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tölkki kikherneitä
  • ½ ruukku korianteria

Ainesosat

  • 800 g myskikurpitsaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • 2 dl tomaattimurska chili
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tölkki kikherneitä
  • ½ ruukku korianteria

Valmistus

  1. Halkaise kurpitsa ja kaavi pois siemenet ja rihmat lusikan avulla. Säästä kurpitsansiemenet halutessasi paahtamista varten. Leikkaa kuori pois ja paloittele kurpitsa reiluiksi paloiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä pannulla. Lisää myös kurpitsat, mausteet ja currytahna. Kuullota miedolla lämmöllä noin 5 minuttia kunnes sipulit pehmenevät.
  3. Kaada pannulle tomaattipyre ja tomaattimurska ja hauduta kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes kurpitsat alkavat pehmentyä.
  4. Lisää huuhdellut valutetut kikherneet ja kookoskerma. Anna hautua kannen alla välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Tarkista kurpitsoiden kypsyys. Ripottele korianteri pinnalle.
  5. Tarjoa kurpitsacurry basmatiriisin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae