Hyppää sisältöön
Näytä kaikki reseptit

Kesäkurpitsalasagne

Kevyempi versio lasagnesta syntyy korvaamalla lasagnelevyt kesäkurpitsaviipaleilla!

kotiruokamedia.fi
Kommenttien määrä(0) Kommentoi
Valmistusaika1 h
Annoksia5 annosta
VaikeustasoPerustaso
kesäkurpitsalasagne

Ainesosat

  • 1 kg kesäkurpitsaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • Täyte

  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 paketti tuorejuustoa
  • 1 tl oreganoa
  • 3 dl juustoraastetta
  • 1,5 rkl maissitärkkelystä

Ainesosat

  • 1 kg kesäkurpitsaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • Täyte

  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 paketti tuorejuustoa
  • 1 tl oreganoa
  • 3 dl juustoraastetta
  • 1,5 rkl maissitärkkelystä

Valmistus

  1. Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa noin sentin paksuisiksi viipaileiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli. Anna kuullottua. Kaada joukkoon tomaattimurska, tuorejuusto, oregano ja suola. Anna hautua. Siirrä pannu pois liedeltä ja ripottele joukkoon maissitärkkelys, jotta seos jähmettyy. Sekoita tasaiseksi.
  3. Annostele lasagnevuoan pohjalle ohut kerros jauhelihakastiketta ja ripottele päälle hieman juustoraastetta. Lado kesäkurpitsaviipaleita kastikkeen päälle vieri viereen lasagnen tapaan. Toista kerroksia siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa. Ripottele lopuksi vielä pinnalle juustoraastetta.
  4. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia kunnes juusto on kauniin ruskeaa. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae