Ainesosat
Kesäkurpitsakeitto
- 1 kg kesäkurpitsaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 8 dl vettä
- 2 kasvisliemikuutioita
- 1 ruukku basilikaa
Krutongit
- 4 paahtoleipää
- 2 rkl voita
- 2-3 valkosipulinkynttä
Valmistus
Kesäkurpitsakeitto
- Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsat ja kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit yhdessä kesäkurpitsan kanssa öljyssä kattilan pohjalla. Lisää joukkoon vesi ja liemikuutiot ja keitä noin 10 minuuttia.
- Lisää keiton joukkoon basilika ja soseuta keitto tasaiseksi soseeksi. Tarkista keiton maku ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.
Krutongit
- Kuutioi leipä ja sulata voi pannulla.
- Purista valkosipulipuristimella valkosipuli voin joukkoon. Paahda leipäkuutiot kultaisiksi valkosipulivoissa. Ripottele valmiit krutongit keittoannosten päälle.
Ainesosat
Kesäkurpitsakeitto
- 1 kg kesäkurpitsaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 8 dl vettä
- 2 kasvisliemikuutioita
- 1 ruukku basilikaa
Krutongit
- 4 paahtoleipää
- 2 rkl voita
- 2-3 valkosipulinkynttä
Valmistus
Kesäkurpitsakeitto
- Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsat ja kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit yhdessä kesäkurpitsan kanssa öljyssä kattilan pohjalla. Lisää joukkoon vesi ja liemikuutiot ja keitä noin 10 minuuttia.
- Lisää keiton joukkoon basilika ja soseuta keitto tasaiseksi soseeksi. Tarkista keiton maku ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.
Krutongit
- Kuutioi leipä ja sulata voi pannulla.
- Purista valkosipulipuristimella valkosipuli voin joukkoon. Paahda leipäkuutiot kultaisiksi valkosipulivoissa. Ripottele valmiit krutongit keittoannosten päälle.