Hyppää sisältöön
Näytä kaikki reseptit

Kesäkurpitsakeitto krutongeilla

Samettinen kesäkurpitsakeitto on ihanan pehmeä keittoruoka, joka maistuu niin lounaana kuin arki-illan ateriana!

kotiruokamedia.fi
Kommenttien määrä(0) Kommentoi
Valmistusaika 30 min
Annoksia4 annosta
VaikeustasoHelppo
kesäkurpitsakeitto

Ainesosat

  • Kesäkurpitsakeitto

  • 1 kg kesäkurpitsaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 8 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutioita
  • 1 ruukku basilikaa
  • Krutongit

  • 4 paahtoleipää
  • 2 rkl voita
  • 2-3 valkosipulinkynttä

Ainesosat

  • Kesäkurpitsakeitto

  • 1 kg kesäkurpitsaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 8 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutioita
  • 1 ruukku basilikaa
  • Krutongit

  • 4 paahtoleipää
  • 2 rkl voita
  • 2-3 valkosipulinkynttä

Valmistus

  1. Kesäkurpitsakeitto

  2. Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsat ja kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit yhdessä kesäkurpitsan kanssa öljyssä kattilan pohjalla. Lisää joukkoon vesi ja liemikuutiot ja keitä noin 10 minuuttia.
  3. Lisää keiton joukkoon basilika ja soseuta keitto tasaiseksi soseeksi. Tarkista keiton maku ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.
  4. Krutongit

  5. Kuutioi leipä ja sulata voi pannulla.
  6. Purista valkosipulipuristimella valkosipuli voin joukkoon. Paahda leipäkuutiot kultaisiksi valkosipulivoissa. Ripottele valmiit krutongit keittoannosten päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae