Karitsan niskaa aasialaisittain
Mausteinen karitsanniska tuo vaihtelua perinteisiin lammasresepteihin! Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa.
kotiruokamedia.fi
Valmistusaika4 h
Annoksia4 annosta
VaikeustasoPerustaso
Ainesosat
- 800 g karitsan niskaa
Lihan haudutusliemi
- 1 litra vettä
- 5 valkosipulinkynttä
- 4 cm pala inkivääriä
- 2 korianterin juurta
- 5 valkopippuria
- 1 kanelitanko
- 5 tähtianista
- 1 dl sokeria
- 4 dl soijakastiketta
Valmistus
- Kiehauta kaikki liemen ainekset kattilassa
- Ruskista niska kevyesti pannulla
- Lisää niska uunivuokaan ja kaada kuuma haudutusliemi karitsan niskan päälle
- Peitä uunivuoka foliolla ja anna hautua uunissa 160 asteessa noin 3-4 tuntia, kunnes liha on pehmeää
- Nosta liha reikäkauhan avulla sivuun ja siivilöi liemi kattilaan
- Suurusta liemestä kastike lihalle keittämällä lientä kasaan noin 20 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoile esimerkiksi riisin kanssa.
Ainesosat
- 800 g karitsan niskaa
Lihan haudutusliemi
- 1 litra vettä
- 5 valkosipulinkynttä
- 4 cm pala inkivääriä
- 2 korianterin juurta
- 5 valkopippuria
- 1 kanelitanko
- 5 tähtianista
- 1 dl sokeria
- 4 dl soijakastiketta
Valmistus
- Kiehauta kaikki liemen ainekset kattilassa
- Ruskista niska kevyesti pannulla
- Lisää niska uunivuokaan ja kaada kuuma haudutusliemi karitsan niskan päälle
- Peitä uunivuoka foliolla ja anna hautua uunissa 160 asteessa noin 3-4 tuntia, kunnes liha on pehmeää
- Nosta liha reikäkauhan avulla sivuun ja siivilöi liemi kattilaan
- Suurusta liemestä kastike lihalle keittämällä lientä kasaan noin 20 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoile esimerkiksi riisin kanssa.