Karitsan kare
Juhlava karitsan kare on suussasulavan mureaa ja syntyy helposti muutamalla yksinkertaisella vinkillä. Kokeile reseptiä esimerkiksi pääsiäispöytään!

Ainesosat
- 700 g karitsan karetta
- 50 g voita
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 10 kpl mustapippuria
- 2 dl punaviiniä
- 1 rkl dijon sinappia
- 100 g vaaleaa leipää
- nippu vihreää parsaa
- kourallinen timjamia
- kourallinen tuoretta persiljaa
- rypsiöljyä
- suolaa
Valmistus
- Suolaa liha ja paista se öljyssä.
- Lisää pannulle voi, valkosipuli ja timjami. Sivele lihaa voilla.
- Poista liha pannulta ja lisää uunipellille.
- Aloita kastikkeen valmistaminen. Lisää lihan paistamiseen käytetylle pannulle kokonaiset pippurit, punaviini ja sinappi.
- Keitä kastiketta kasaan noin 10 minuuttia ja siivilöi.
- Sivele karitsan kare sinapilla.
- Lisää cutteriin leipä, persilja ja suola. Sekoita hienoksi.
- Lisää leipämuru lautaselle ja pyöritä kare seoksessa. Paista tämän jälkeen karetta 200 asteessa noin 8 minuuttia.
- Kääri liha folioon ja anna levätä noin 15 minuuttia.
- Leikkaa parsasta päät pois. Keitä suolavedessä noin 4 minuuttia.
Esillepano
- Leikkaa kare paloiksi. Lisää tankoparsa lautaselle, lisää kare parsan päälle ja viimeistele kastikkeella ja timjamilla.
Ainesosat
- 700 g karitsan karetta
- 50 g voita
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 10 kpl mustapippuria
- 2 dl punaviiniä
- 1 rkl dijon sinappia
- 100 g vaaleaa leipää
- nippu vihreää parsaa
- kourallinen timjamia
- kourallinen tuoretta persiljaa
- rypsiöljyä
- suolaa
Valmistus
- Suolaa liha ja paista se öljyssä.
- Lisää pannulle voi, valkosipuli ja timjami. Sivele lihaa voilla.
- Poista liha pannulta ja lisää uunipellille.
- Aloita kastikkeen valmistaminen. Lisää lihan paistamiseen käytetylle pannulle kokonaiset pippurit, punaviini ja sinappi.
- Keitä kastiketta kasaan noin 10 minuuttia ja siivilöi.
- Sivele karitsan kare sinapilla.
- Lisää cutteriin leipä, persilja ja suola. Sekoita hienoksi.
- Lisää leipämuru lautaselle ja pyöritä kare seoksessa. Paista tämän jälkeen karetta 200 asteessa noin 8 minuuttia.
- Kääri liha folioon ja anna levätä noin 15 minuuttia.
- Leikkaa parsasta päät pois. Keitä suolavedessä noin 4 minuuttia.
Esillepano
- Leikkaa kare paloiksi. Lisää tankoparsa lautaselle, lisää kare parsan päälle ja viimeistele kastikkeella ja timjamilla.