Hyppää sisältöön
Näytä kaikki reseptit

Juustosämpylät

Mehevät juustosämpylät sopivat esimerkiksi aamupalaksi. Ruokaisuuden lisäämiseksi täytä sämpylät haluamillasi täytteillä.

kotiruokamedia.fi
Valmistusaika1 h
Annoksia10 annosta
VaikeustasoHelppo

Ainesosat

  • 2 1/2 dl vettä
  • 1/2 pussia kuivahiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 5 dl sämpyläjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • raastettua parmesaania
  • mozzarellaraastetta

Ainesosat

  • 2 1/2 dl vettä
  • 1/2 pussia kuivahiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 5 dl sämpyläjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • raastettua parmesaania
  • mozzarellaraastetta

Valmistus

  1. Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri.
  2. Lisää osa jauhoista ja alusta taikinaa käsin.
  3. Lisää suola, loput jauhoista ja öljy.
  4. Alusta tasaiseksi.
  5. Anna kohota liinan alla noin tunnin ajan.
  6. Muotoile taikinasta samankokoisia palloja. Anna kohota 30 min.
  7. Voitele sämpylät voilla. Lisää päälle haluamasi määrä parmesaani- ja mozzarellaraastetta.
  8. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Hae