Hyppää sisältöön
Näytä kaikki reseptit

Helpot rahkamunkit

Suussa sulavien munkkien salaisuus piilee munkkitaikinan rahkassa. Rahkamunkit valmistuvat nopeasti, sillä ne kohotetaan leivinjauheella. Munkit tunnetaan jo keskiajalta saakka juhlaleivonnaisina ja ne ovat juurtuneet vahvasti suomalaiseen vappuperinteeseen. Voit tehdä pyöreiden munkkien sijaan myös munkkirinkilöitä venyttämällä pyöreään munkkiin sormella reikä ennen paistamista. Nappaa siis tämä resepti talteen ja loihdi tämä perinteeksi muodostunut herkku myös omaan vappupöytääsi!

kotiruokamedia.fi
Valmistusaika 30 min
Annoksia20 annosta
VaikeustasoHelppo

Ainesosat

  • 50 g voita
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 rkl vettä
  • 1 tl sitruunan raastettua kuorta
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 1 kpl kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • sokeroimiseen erikoishienoa sokeria
  • Paistamiseen

  • 1 litra rypsiöljyä

Ainesosat

  • 50 g voita
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 rkl vettä
  • 1 tl sitruunan raastettua kuorta
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 1 kpl kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • sokeroimiseen erikoishienoa sokeria
  • Paistamiseen

  • 1 litra rypsiöljyä

Valmistus

  1. Sulata voi. Sekoita jäähtynyt voi, rahka ja kananmuna keskenään.
  2. Raasta hyvin pesty sitruunan kuori hienoksi. Lisää taikinaan sitruunan kuori, -mehu ja vesi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa. Rasva on sopivan kuumaa (170-180 astetta), kun pieni pala taikinaa ruskistuu parissa minuutissa.
  5. Pyörittele taikinasta käsin palloja. Kypsennä noin 3 minuuttia, kunnes munkit ovat kauniin värisiä.
  6. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
  7. Sokeroi munkit lämpiminä. Rahkamunkit ovat parhaimmillaan heti tuoreena.

Vinkki!

Varaa munkkien kypsentämistä varten lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa. Paistamisen jälkeen älä kaada käytettyä öljyä viemäriin. Alle litran käytettyä öljyä voi laittaa kompostiin tai biojäteastiaan, mutta suurempi määrä hävitetään suljetussa muoviastiassa sekajätteen joukossa.

Hae