Hasselbackan perunat
Hasselbackan perunat on klassinen perunalisäke, joka sopii lisukkeeksi niin arkeen kuin juhlaan.
Ainesosat
- 1 kg perunoita
- voita
- 1 dl emmentalraastetta
- 1 dl raastettua parmesaania
- korppujauhoja
Valmistus
- Leikkaa perunoihin viiltoja noin 2mm:n välein, hieman puolivälin alapuolelle saakka.
- Laita perunat uunivuokaan.
- Voitele voisulalla ja mausta suolalla.
- Paista uunissa 180 asteessa 15 min.
- Ota perunat uunista ja voitele voisulalla.
- Lisää juustoraasteet perunoiden päälle ja lopuksi korppujauho.
- Paista 180 asteessa noin 20 min kunnes perunoiden pinta on kullanruskea.
Ainesosat
- 1 kg perunoita
- voita
- 1 dl emmentalraastetta
- 1 dl raastettua parmesaania
- korppujauhoja
Valmistus
- Leikkaa perunoihin viiltoja noin 2mm:n välein, hieman puolivälin alapuolelle saakka.
- Laita perunat uunivuokaan.
- Voitele voisulalla ja mausta suolalla.
- Paista uunissa 180 asteessa 15 min.
- Ota perunat uunista ja voitele voisulalla.
- Lisää juustoraasteet perunoiden päälle ja lopuksi korppujauho.
- Paista 180 asteessa noin 20 min kunnes perunoiden pinta on kullanruskea.