Hyppää sisältöön
Näytä kaikki reseptit

Hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat on klassinen perunalisäke, joka sopii lisukkeeksi niin arkeen kuin juhlaan.

kotiruokamedia.fi
Valmistusaika1 h
Annoksia4 annosta
VaikeustasoHelppo

Ainesosat

  • 1 kg perunoita
  • voita
  • 1 dl emmentalraastetta
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • korppujauhoja

Ainesosat

  • 1 kg perunoita
  • voita
  • 1 dl emmentalraastetta
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • korppujauhoja

Valmistus

  1. Leikkaa perunoihin viiltoja noin 2mm:n välein, hieman puolivälin alapuolelle saakka.
  2. Laita perunat uunivuokaan.
  3. Voitele voisulalla ja mausta suolalla.
  4. Paista uunissa 180 asteessa 15 min.
  5. Ota perunat uunista ja voitele voisulalla.
  6. Lisää juustoraasteet perunoiden päälle ja lopuksi korppujauho.
  7. Paista 180 asteessa noin 20 min kunnes perunoiden pinta on kullanruskea.

Hae