Hyppää sisältöön
Näytä kaikki reseptit

Halloumileivät

Suussa sulavat halloumileivät tuovat vaihtelua aamupalalle tai välipaloihin.

kotiruokamedia.fi
Valmistusaika 45 min
Annoksia4 annosta
VaikeustasoHelppo

Ainesosat

  • vaaleaa leipää
  • 200 g halloumia
  • 2 kpl sipulia
  • 1 kpl avokadoa
  • balsamicokastiketta
  • kourallinen rucolaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • Yrttivoi

  • 70 g voita
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • oliiviöljyä

Ainesosat

  • vaaleaa leipää
  • 200 g halloumia
  • 2 kpl sipulia
  • 1 kpl avokadoa
  • balsamicokastiketta
  • kourallinen rucolaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • Yrttivoi

  • 70 g voita
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • oliiviöljyä

Valmistus

  1. Karamellisoitu sipuli

  2. Kuori kaksi sipulia. Leikkaa sipulit puoliksi ja viipaloi ohuiksi.
  3. Lisää sipulit pannulle öljyn ja suolan kanssa. Voit halutessasi lisätä myös hyppysellisen sokeria.
  4. Paista ensin kovemmalla lämmöllä pari minuuttia.
  5. Hauduta sen jälkeen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  6. Yrttivoi

  7. Lisää kulhoon huoneenlämpöinen voi.
  8. Hienonna valkosipulinkynnet ja basilika. Lisää ne voin joukkoon.
  9. Lisää oliiviöljy. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
  10. Sekoita voi tasaiseksi.
  11. Leipien kokoaminen

  12. Viipaloi halloumi. Kaada pannulle oliiviöljyä ja paista välillä käännellen pari minuuttia, kunnes juusto on kauniisti ruskistunut.
  13. Levitä leipien päälle reilusti yrttivoita. Paahda leipiä hetki pannulla.
  14. Laita rucola kulhoon. Kaada päälle tilkka oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Sekoita.
  15. Viipaloi avocado.
  16. Kokoa paahdettujen leipien päälle rucola, halloumi ja karamellisoitu sipuli. Mausta balsamicokastikkeella.

Hae