Peuran jauheliha sopii kotikokkailuun – katso alta 8 helppoa reseptiä!
Peuranlihaa pidettiin pitkään huonolaatuisena riistana, mutta sittemmin sen maine on kohonnut riistaintoilijoiden keskuudessa. Vähärasvainen ja maukkaan makuinen peuran liha sopii moneen ruokaan. Kokosimme yhteen tiiviin tietopaketin peuran jauhelihan käytöstä ja parhaat peuran jauheliha reseptit!
Peuran liha
Peuran liha on maultaan miedon riistainen, mutta miedosta riista-aromista huolimatta peuran liha on vahvemman makuista kuin esimerkiksi hirven jauheliha. Peuran liha sopii monenlaisiin ruokiin, ja myös peuran sisäelimet ja kieli voidaan hyödyntää ruoanlaitossa. Peuraa kannattaakin käyttää monipuolisesti keittiössä, sillä sen liha on todellakin mainettaan parempaa.
Kotikokin kannattaa lähteä liikkeelle valmiista peuran jauhelihasta, sillä sitä on kaikkein helpointa työstää. Peuran jauhelihaa voit käyttää kuten mitä tahansa muuta jauhelihaa, ja siitä valmistuvat niin herkulliset lihapullat kuin vaikka burgeritkin.
Peuran jauheliha – 8 helppoa reseptiä
Kokosimme alle muutamia helppoja reseptejä, joista kotikokin kannattaa lähteä liikkeelle. Ota talteen parhaat peuran jauheliha reseptit!
1. Peura bolognese
Monen suosikkiruoka pasta bolognese valmistuu helposti peuran jauhelihasta! Peuran jauheliha antaa perinteiselle pastakastikkeelle hyvän riistaisen maun ja lisää syvyyttä pastakastikkeeseen tuovat pekoni ja kuivatut suppilovahverot. Anna bolognesen hautua rauhassa ja tarjoile spagetin kanssa!
2. Peurakeitto
Peuran jauhelihasta, juureksista ja paprikasta syntyy herkullinen peurakeitto. Tässä reseptissä on käytetty kauramaitoa, mutta myös perinteinen lehmän maito käy hyvin keiton valmistukseen. Lisää makua keittoon saat, kun sujautat juuresten ja jauhelihan kanssa kattilaan sieniä.
3. Peuran jauhelihapihvit
Maukkaimmat jauhelihapihvit syntyvät peuran jauhelihasta! Lisää makua pihveihin saat valmistamalla ne grillissä, jolloin pihvit saavat ihanan savuisen maun. Tässä reseptissä pihvit saavat kaverikseen grillattuja sipuleita, mutta pihvien kylkeen käy hyvin myös esimerkiksi perinteinen perunamuusi.
4. Peuraburger
Peuran jauhelihasta valmistuvat myös herkulliset peuraburgerit! Metsien makumaailmasta inspiroituneessa reseptissä peuran jauheliha saa lisää makua kanttarelleista ja puolukoista. Tarjoile peuraburgerit itse valmistetun majoneesin ja rapeiden ranskalaisten kanssa.
5. Peuran lihapullat
Perinteiset lihapullat ja perunamuusi nousevat uudelle tasolle kun vaihdat sika-nautajauhelihan maukkaaseen peuran jauhelihaan! Lisää makua näihin lihapulliin tuo herkullinen timjami-juustokastike, jonka valmistuu käden käänteessä. Tarjoile perunamuusin kanssa ja kruunaa annos puolukkasurvoksella.
6. Chili con carne
Pitkään haudutettu chili con carne on todellista lohturuokaa! Chili con carne sopii niin arkeen kuin viikonloppuunkin. Arkena pikaversio syntyy vain reilussa puolessa tunnissa, mutta paras chili con carne syntyy pitkän hauduttelun tuloksena. Varaa siis reilusti aikaa chili con carnen valmistukseen! Tässä reseptissä on käytetty hirven jauhelihaa, mutta voit korvata sen hyvin peuran jauhelihalla.
7. Riistapiirakka
Herkullinen riistapiirakka on hyvä valinta loppusyksyn illaninstujaisiin! Tuhti piirakka saa mehevyyttä juuriselleristä ja suppilovahveroista, dijonsinappi ja katajanmarjat taas terävöittävät pehmeitä makuja. Tarjoile heti tai syö vasta seuraavana päivänä valmistuksesta, kun piirakka on ehtinyt rauhassa tekeytyä ja maut ovat vahvistuneet.
8. Riistapasteijat
Voitaikinasta, peuran jauhelihasta ja ohra-riisitäytteestä valmistuvat helpot riistapasteijat vievät kielen mennessään! Nopeasti valmistuvat riistapasteijat sopivat niin arkeen kuin juhlaan, ja erityisen hyvältä nämä pasteijat maistuvat loppuvuodesta glögin kanssa nautittuna. Jos täytettä jää pasteijoiden teosta yli, voit nauttia sen myös sellaisenaan.